Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Απίστευτα πράγματα. Ανέβαλλαν συνέδρια λόγω…τρωκτικού.
Ένα σχόλιο στο δημοφιλές blog πρώτο θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ

9/6/2010
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση www.e-aftodioikisi.gr δεν σας έχει συνηθίσει σε αστεία. Ούτε καν πρωταπριλιάτικα.
Ένα σχόλιο αναγνώστη στο γνωστό σε όλους blog troktiko, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν δυο συνέδρια στα οποία είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει η ΕΝΑΕ.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση (Τρίτη 8-6-2010) του διοικητικού συμβουλίου. Στο σχόλιο του αναγνώστη στο troktiko αναφερόταν ότι δεν είναι δυνατόν να διοργανώνονται συνέδρια μέσα στην κρίση και ότι αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλους σκοπούς.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και ο νομαρχιακός σύμβουλος Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ζήτησαν να μη διοργανωθεί το συνέδριο της ΕΝΑΕ για το περιβάλλον που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στη Μεσσηνία και να αποσυρθεί και η συμμετοχή της ΕΝΑΕ από την 5η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Αιρετών Γυναικών που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 18 Ιουνίου σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ.

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ζήτησε να γίνουν τα συνέδρια κανονικά , ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος τόνισε ότι δεν θέλει να γίνει το συνέδριο για ντο περιβάλλον στην Μεσσηνία, ενώ η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιω Σχοιναράκη, ανέφερε και αυτή, ότι αν δεν γίνει το συνέδριο στη Μεσσηνία δεν πρέπει να γίνει και αυτό στο Ηράκλειο.

Τελικά το συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Μεσσηνία αναβάλλεται και θα επανεξεταστεί ο χώρος και ο χρόνος

Για την ιστορία ακολουθεί η ανάρτηση στο troktiko

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2010
"Και η ΕΝΑΕ ..το χαβά της!"

"Με έκπληξη διάβασα στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΝΑΕ ότι διοργανωνουν συνέδριο για το περιβάλλον την οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη... στη Μεσσηνία τον Ιούλιο. Και σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ άλλο συνέδριο στην Κρήτη για συνδιάσκεψη αιρετών γυναικών. Ακολουθούν ενημερωτικά έντυπα για συμμετοχή με αεροπλάνο και διαμονή χλιδάτη.
Το προεδρείο της ΕΝΑΕ δεν ζει στη χώρα μας? δεν γνωρίζει ποιά είναι η οικονομική κατάσταση ή δεν ξέρει το Δ.Σ της ΕΝΑΕ ότι οι Νομαρχίες έχουν απλήρωτα έργα?
Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών χρηματοδοτείται την ΕΝΑΕ για να κάνει εκδρομές και συνέδρια στη Μεσσηνία και την Κρήτη ενω θα μπορούσανε με αυτά τα χρήματα να ξεπληρωθούν έργα των Ν.Α και να απασχοληθούν νέοι άνεργοι? Το προεδρείο της ΕΝΑΕ δεν γνωρίζει ότι ψηφίστηκε ο Καλλικράτης και ο ρόλος των δήμων και των περοφεριών είανι γνωστός? Δεν γνωρίζει ότι αυτά έπρεπε να τα είχε κάνει εδω και κάποια χρόνια κι όχι τωρα που καταργούνται?
Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών αποτελεί πρόκληση αυτές τις εποχές να γίνονται συνέδρια δαπανηρά χωρίς αποτέλεσμα ενω οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, φάρμακα και απλήρωτα δημόσια έργα μας έχουν κάνει να είμαστε σε δυσμενή θέση. Κάποιος να τους μαζέψει!!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ