Τετ, 20 Ιαν 2021
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Χωρίς προσωπικό κινδυνεύει να μείνει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, υποστηρίζει η ΕΝΑΕ. Επιστολή Δράκου στον Ραγκούση

23/9/2010

«Μια σειρά από λάθη που ξεκίνησαν με το ζήτημα των μετατάξεων του προσωπικού από και προς τις Περιφέρειες κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βρόγχο για τη δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία, από 1.1.2011, φαίνεται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών λόγω της παράλυσης των υπηρεσιών μας και του υδροκεφαλισμού που τείνει να παγιωθεί με τους οργανισμούς αυτούς».
Αυτο υποστηρίζει επισήμως η ΕΝΑΕ, με επιστολή του προέδρου της Δημήτρη Δράκου προς τον Υπουργό Εσωτερικων Γιάννη Ραγκούση

"Κύριε Υπουργέ, οι Οργανισμοί των 13 Περιφερειών μας διαβιβάσθηκαν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι εκούσιες μετατάξεις, από τις 8.8.2010 - οι οποίες, ελλείψει οργανισμών, έγιναν στα «τυφλά» – ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι αναγκαστικές μετατάξεις, για τις οποίες ουδείς γνωρίζει ποια κριτήρια θα ακολουθηθούν και τι ανατροπές στη ζωή των υπαλλήλων θα επιφέρουν.

Οι Ν.Α. πάσχουν ήδη από έλλειψη προσωπικού και μάλιστα εξειδικευμένου. Με τον «Καλλικράτη», δυστυχώς, επισφραγίζεται η στελεχιακή τους αφαίμαξη και κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο περιθώριο της νέας διοικητικής πραγματικότητας».