Τετ, 20 Ιαν 2021
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΝΑΕ Δ. Δράκου για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

10/9/2010
Πολλές φορές οι Ν.Α. στην προσπάθεια ικανοποίησης του έργου της μεταφοράς των μαθητών - στη λογική της ίσης αντιμετώπισης των διαφόρων κατηγοριών των μαθητών, της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς τους και της πολυσυνθετικότητας των χρονοβόρων διαδικασιών - εγκαλούνται ποικιλότροπα. Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Μαγνησίας, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης κτλ.

Επιβάλλεται συνεπώς, όπως έχουμε επισημάνει με την από 16/01/2009 επιστολή μας, όσο ποτέ άλλοτε, ο επαναπροσδιορισμός του νομοθετικού πλαισίου στη βάση της ίσης αντιμετώπισης των μαθητών, της μείωσης του υψηλού κόστους, της απλούστευσης των διαδικασιών, του περιορισμού των αρμόδιων φορέων και του σαφούς τρόπου προσδιορισμού του κόστους δαπάνης του έργου προσαρμοσμένου πλέον στις σημερινές συνθήκες.

Η νομοθετική μεταρρύθμιση είναι επιπλέον αναγκαία λόγω μεταβίβασης της σχετικής αρμοδιότητας, μέσω του «Καλλικράτη», στην πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.

Θεωρούμε τουλάχιστον παράλογο, πολιτικά επικίνδυνο και ύποπτο, να εγκαλούνται με οποιονδήποτε τρόπο συνάδελφοι οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται με την μεταφορά των μαθητών εξαιτίας του ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου.

Πολύ περισσότερο, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι είναι δυνατό αυτά να συμβαίνουν μέσα στην προεκλογική περίοδο.