Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Φυλή

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο ασφαλτόστρωσης σε όλο τον Δήμο Φυλής

25/7/2023

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εμβληματικό έργο οδοποιίας που εκτείνεται σε ολόκληρο τον Δήμο Φυλής σε συνοικίες και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά.

Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο ασφαλτόστρωσης, επέκτασης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου του Δήμου που ανέρχεται σε 152 χιλιόμετρα νέων, σύγχρονων και ασφαλών δρόμων.

Σε όλο το οδικό δίκτυο γίνεται συντήρηση του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοπικές επισκευές των οδοστρωμάτων σε σημεία που απαιτείται.

Το προηγούμενο διάστημα τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς στις συνοικίες των Αγίου Γεωργίου, Δροσούπολης, Λεφάντω, Λίμνης, Αγίου Νικολάου και Τσουκλίδι ενώ αυτές τις μέρες και κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα κυκλοφορίας αλλά και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα έργα συνεχίζονται στις συνοικίες του Αγίου Νικολάου και Άνω Λίμνης.

Τα έργα οδοποιίας και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Φυλής, αποτελούν προτεραιότητα και διαρκή στόχο καθώς αφορούν στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των συνδημοτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Φυλής” σημειώνει σχετικά με το τεράστιο έργο οδοποιίας, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων είναι:

Γενικές εκσκαφές, απόξεση ασφαλτοτάπητα, τροποποίηση στάθμης υδροσυλλογής και κατασκευή φρεατίων, διαγράμμιση οδοστρώματος, επούλωση τοπικών φθορών οδοστρωμάτων κ.α.

Το μεγάλο έργο οδοποιίας χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής. Τη μελέτη εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία η οποία έχει και την επίβλεψη του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύνολο 711 δρόμων θα ανακατασκευαστούν ή θα επισκευαστούν στα Άνω Λιόσια: 557, στο Ζεφύρι: 105 και στη Φυλή: 39 δρόμοι.