Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Φυλή

Μήνυμα Δημάρχου Φυλής Χρ. Παππού για τη φωτιά: Αποτρέψαμε ανθρώπινες απώλειες

24/8/2023

Συνδημότισσες και συνδημότες,

φίλες και φίλοι

 βρεθήκαμε, επί δύο μέρες, μπροστά στην τεράστια απειλή της φωτιάς, υπό τις αντιξοότερες καιρικές συνθήκες και με περιορισμένη στήριξη από την Πολιτεία, λόγω των πολλών ανοιχτών πύρινων μετώπων σε όλη τη Χώρα.


Ο Δήμος μας, που έχει αποσοβήσει πολλές πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι, κινητοποιήθηκε αμέσως, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Όμως, εξαιτίας του δύσβατου εδάφους στη Μονή Κλειστών και του θυελλώδους ανέμου, η φωτιά επεκτάθηκε, πολύ γρήγορα και απείλησε τον οικιστικό ιστό της Φυλής και της συνοικίας Πανοράματος στα Άνω Λιόσια.


Εγώ και οι συνεργάτες μου, μαζί με το προσωπικό του Δήμου βρεθήκαμε, αμέσως, στην πρώτη γραμμή και συνεχίσαμε τη σκληρή μάχη, σε όλη τη διάρκειά της. Χάρη σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια αποτρέψαμε ανθρώπινες απώλειες, περιθάλψαμε τους πυρόπληκτους και τα ζώα και περιορίσαμε τις υλικές ζημιές. Το τέλος αυτής της περιπέτειας μας βρήκε, όλους, καταπονημένους, αλλά όρθιους.


Ευχαριστώ το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, τον κο Θεόδωρο Ρέντζο της RAM EUROPE για το πυροσβεστικό άρμα, τους συναδέλφους Δημάρχους, την Περιφέρεια, τους Βουλευτές, τους εθελοντικούς φορείς, τους μεμονωμένους εθελοντές και γενικότερα όσους βρέθηκαν στο πλευρό μας.


Γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσουν τα λόγια. Όμως, είναι αλήθεια ότι, όλοι μαζί, έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά μας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.


Ευτυχώς, είμαστε όλοι υγιείς. Έτσι, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αποκαταστήσουμε τις περιουσιακές ζημιές και τις καταστροφές στο περιβάλλον και θα επαναφέρουμε την ομαλότητα στο Δήμο μας.


Θέλω να σας ευχαριστήσω, από καρδιάς, για τη μαχητικότητα και την υπομονή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι, με σύμπνοια και σκληρή δουλειά, θα βρούμε και πάλι το βηματισμό μας.

 

Ο Δήμαρχός σας

Χρήστος Σπ. Παππούς