Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Δήμοι  > Φυλή

Φυλή: Άμεση η αντίδραση του Δήμου στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φωτιάς

25/8/2023

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Φυλής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

 

Από την πρώτη στιγμή, οργάνωσε ομάδα υποδοχής των πληγέντων στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, όπου εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές) πρόσφερε ιατρική βοήθεια και ψυχολογική στήριξη. Η  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου παραμένει σε ετοιμότητα και καλεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη να επικοινωνούν στον πενταψήφιο 15691 ή 211 411 5223 με εσωτερικό 102 (Κοινωνική Υπηρεσία), παρέχοντάς τους ιατρική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

 

Εξ άλλου άρχισε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε κτίρια και οι πληγέντες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για αυτοψίες (από τις Επιτροπές που έχουν συσταθεί), είτε στην Τεχνική Υπηρεσία (Αχαρνών 61, 3ος όροφος, τηλ. 2131603466- 71), είτε στο Δημαρχείο Φυλής «Νικόλαος Λιάκος».

Άρχισε, επίσης, η υποβολή αιτήσεων για την καταγραφή ζημιών σε κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές μονάδες. Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στα Δημαρχεία Φυλής και Άνω Λιοσίων.

 

Σημαντική, εξάλλου, ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος στα αδέσποτα. Στο κτηνιατρικό Κέντρο, χάρη στην κινητοποίηση της υπηρεσίας και των φιλόζωων  δόθηκε ιατρική βοήθεια σε πολλά από αυτά. Φιλοξενήθηκαν, επίσης, ζώα που οι ιδιοκτήτες τους μετακινήθηκαν από το Δήμο, σε ξενοδοχεία. Ανάμεσά τους και ένα άλογο.

 

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αναφέρεται στις αντιξοότητες της φωτιάς και επισημαίνει ότι ο ίδιος, οι συνεργάτες του και το προσωπικό του Δήμου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, τόσο στον επιχειρησιακό, όσο και στον υποστηρικτικό τομέα. Ευχαριστεί την Πολιτεία, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, την Περιφέρεια, τους Δημάρχους, τους βουλευτές και τους εθελοντές και τονίζει ότι οι δημότες του Δήμου Φυλής έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις κι ότι θα τα καταφέρουν και πάλι.

 

 «Γνωρίζετε ότι δεν μου αρέσουν τα λόγια. Όμως, είναι αλήθεια ότι, όλοι μαζί, έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά μας. Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Ευτυχώς, είμαστε όλοι υγιείς. Έτσι, ενωμένοι και αποφασισμένοι θα αποκαταστήσουμε τις περιουσιακές ζημιές και τις καταστροφές στο περιβάλλον και θα επαναφέρουμε την ομαλότητα στο Δήμο μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, από καρδιάς, για τη μαχητικότητα και την υπομονή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι, με σύμπνοια και σκληρή δουλειά, θα βρούμε και πάλι το βηματισμό μας», καταλήγει το μήνυμα του Δημάρχου Φυλής.