Κυρ, 01 Νοε 2020
Αρχική  > Νομαρχίες

Η μαχη στους μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας

15/11/2010
Η «μάχη» στον Δήμο της Λάρισας, με νικητή τον νυν δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη κυριολεκτικά στο «νήμα» έναντι του Ιωάννη Σάπκα, έκλεψε την παράσταση από τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στους υπόλοιπους δήμους του Νομού Λάρισας, νικητής στον Δήμο Ελασσόνας αναδείχθηκε ο Γιώργος Πασχόπουλος, στα Φάρσαλα επικράτησε ο Αριστομένης Καραχάλιος και στον Δήμο Αγιάς ο Αντώνης Γκουντάρας. Επίσης, στον Δήμο Τεμπών εκλέχτηκε ο Κωνσταντίνος Κολλάτος, στον Δήμο Τυρνάβου ο Νικόλαος Μαλάκος και στον Δήμο Κιλελέρ ο Ρίζος Κομήτσας.

Στον Νομό Καρδίτσας, στον κεντρικό δήμο άνετη ήταν η επικράτηση του Κωνσταντίνου Παπαλού, ενώ στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα εκλέχθηκε ο Δημήτρης Τσιάντης και στον Δήμο Σοφάδων ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

Στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Δήμο Βόλου νέος δήμαρχος είναι ο Πέτρος Σκοτινιώτης, ενώ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου νικήτρια είναι η Ελένη Λαϊτσου. Στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου επικράτησε ο Γιώργος Αντώνογλου - Κασσαβέτης, στον Δήμο Αλμυρού ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και στον Δήμο Νότιου Πηλίου ο Νικόλαος Φουρτούνας. Στις Σποράδες, στη Σκιάθο δήμαρχος θα είναι ο Νικόλαος Πλωμαρίτης και στη Σκόπελο ο Γιώργος Μιχέλης.

Στον Νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα στον κεντρικό δήμο υπάρχει αλλαγή «σκυτάλης» με τον Χρήστο Λάππα να κερδίζει τον νυν δήμαρχο Μιχαήλ Ταμήλο. Στον Δήμο Πύλης εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Κουφογαζός, στον Δήμο Φαρκαδόνας ο Κώστας Οικονόμου και στον Δήμο Καλαμπάκας ο Δημήτρης Σακελλαρίου.