Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Νομαρχίες  > Ε.Ν.Α.Ε

Ασάφειες βλέπει στο προσχέδιο για τον Καλλικρατη ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ

14/4/2010
Με κεντρικό θέμα το μη Οριστικοποιημένο Προσχέδιο για το Πρόγραμμα Καλλικράτης συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ της ΕΝΑΕ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το μη οριστικοποιημένο προσχέδιο για τον «Καλλικράτη», όπως μας έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει πολλές γενικότητες και ασάφειες στα κρίσιμα ζητήματα που έχουμε θέσει με ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας: Στους πόρους, τις αρμοδιότητες, τον δημοκρατικό προγραμματισμό, την πολιτική λειτουργία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτά θα διορθωθούν. Αν δεν διορθωθούν, όχι μόνο δεν θα στηρίξουμε τον Καλλικράτη, αλλά και θα τον πολεμήσουμε. Εμείς, που από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και πιστέψαμε στην αναγκαιότητά της».

Αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΑΕ , Μεσογείων 15, 4ος όροφος, θα συνεδριάσουν οι Νομάρχες της χώρας με θέμα ημερησίας διάταξης: Νομοσχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Να σημειωθεί ότι αναβάλλεται για τα τέλη Απριλίου το έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Σχέδιο Καλλικράτης και τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.