Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Νομαρχία Πειραιά

Η Νομαρχία Πειραιά τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης

26/11/2010
Φόρο τιμής στους μαχητές του έπους της Εθνικής Αντίστασης που με αυταπάρνηση θεμελίωσαν την ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, θα αποδώσει η Νομαρχία Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με δοξολογία στις 11 το πρωί, στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων, της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αντιστασιακών οργανώσεων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στον κήπο Εθνικής Αντίστασης Πειραιά (Τινάνειο Κήπο).

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «οι πρωταγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της νεώτερης ιστορίας της χώρας μας, αναδεικνύοντας την αρετή και τόλμη της ελληνικής ψυχής. Στιγμές από αυτή την ένδοξη ιστορία αποτυπώνονται στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που λειτουργούμε μόνιμα στον Πολυχώρο Απόλλων της Νομαρχίας στα Καμίνια, διατηρώντας ζωντανές τις μνήμες και τις διδαχές των αγώνων και των θυσιών του λαού μας».