Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Νομαρχίες  > Νομαρχία Πειραιά

«Μπλόκο» σε 77,8 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση λεμόνια από τη Νομαρχία Πειραιά

28/6/2010
Μετά από έλεγχο στο Ε’ Τελωνείο Πειραιά οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε 77,8 τόνους λεμόνια προέλευσης Αργεντινής.

Το προϊόν που έφτασε στη χώρα μας αποθηκευμένο σε 3 κοντέινερς και εντός 4.320 χαρτοκιβωτίων, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, καθώς βρέθηκε σε κάθε μέσο συσκευασίας σημαντικός αριθμός καρπών σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

Για την υπόθεση η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 5 φορτία συνολικού βάρους 196,5 τόνων.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία της αγοράς, αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε την ποιότητα της διατροφής μας, αποτρέποντας έγκαιρα ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα να καταλήξουν στο πιάτο του έλληνα καταναλωτή. Το γεγονός ότι οι γεωπόνοι μας, μόνο μέσα στο εξάμηνο του 2010, έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε χιλιάδες κιλά ακατάλληλων προϊόντων φυτικής προέλευσης, αποδεικνύει την δουλειά μας και φανερώνει ότι στην Νομαρχία Πειραιά δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες μας, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης εντείνουμε διαρκώς τη μάχη των ελέγχων για προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας».