e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

«Χαράτσι» στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους από την Κυβέρνηση καταγγέλλει η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ»

23/9/2009
Κουτσουρεμένο κατά 13,2 % ή αλλιώς κατά 4,5 εκ. € είναι το ποσό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που διατέθηκε από την Κυβέρνηση προς τις Νομαρχίες όλης της χώρας για τον μήνα Σεπτέμβριο, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων και στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους.
Το πρωτοφανές αυτό στα χρονικά γεγονός που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικών ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγέλλει με παρέμβασή της η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», αφού η κυβέρνηση αν και όφειλε ως χρηματοδότηση για τους ΚΑΠ για τον μήνα Σεπτέμβριο να καταβάλλει στις Νομαρχίες όλης ης χώρας το ποσό των 38.895.847,38 € διέθεσε 34.366.704,00 €, ποσό που είναι μειωμένο κατά 4.529.143,38 €.
Η Κυβέρνηση λοιπόν συνεχίζει ακόμη και παραμονές των εθνικών εκλογών στην ίδια απαξιωτική τακτική και πολιτική σε βάρος της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αγνοώντας ότι οι ΝΑ όλης της χώρας αντιμετωπίζουν σήμερα τεράστια οικονομικά προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία τους και υπονομεύουν την υλοποίηση πολιτικών υπέρ της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Προβλήματα που έχουν προκύψει από :
 Τη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για νομαρχιακά έργα που ανήλθε στο 31,7 % στον προϋπολογισμό του 2009.
 Τις συσσωρευμένες οφειλές της Κυβέρνησης στις ΝΑ όλης της χώρας για τη μεταφορά των μαθητών που ξεπερνούν τα 250 εκ. €.
 Τη μηδενική ανταπόκριση στις οικονομικές διεκδικήσεις που έχουν προβάλλει οι αιρετοί εκπρόσωποι του θεσμού μετά τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΕΝΑΕ.
 Την επί τετράμηνο κατάργηση των τελών άδειας και μεταβίβασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών χωρίς μέχρι σήμερα αυτό το ποσό να έχει επιστραφεί στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις
 Την αντισυνταγματική μη απόδοση των αναγκαίων πόρων για την χρηστή άσκηση από τις Νομαρχίες της αρμοδιότητας της συντήρησης του οδικού δικτύου.
 Τη διατήρηση των νομαρχιακών υπαλλήλων στον πυθμένα των αποδοχών του δημοσίου
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ, Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Αφού η Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια αφαίμαξε συστηματικά τα έσοδα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αφού κατάργησε και συρρίκνωσε αυτοδιοικητικούς πόρους έρχεται τώρα να περικόψει και τους ΚΑΠ, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων που η ίδια δημιούργησε. Είναι δυνατόν, αντί να κόβουν σπατάλες Υπουργείων, να επιβάλλουν χαράτσι στις Νομαρχίες των οποίων τα πενιχρά έσοδα καλύπτουν μόλις το 0,5 % του ΑΕΠ; Μήπως είναι οι Νομαρχίες που οδήγησαν σε εκτροχιασμό τον οικονομικό προϋπολογισμό της χώρας και δημιούργησαν την τεράστια μαύρη τρύπα των εσόδων; Για μας είναι πλέον φανερό ότι Αυτοδιοίκηση και Πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα μιας ολοκληρωτικά αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής που συνεχώς δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στην οικονομική διολίσθηση».
Για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα για τις Νομαρχίες όλης της χώρας, η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ», ενημέρωσε εγγράφως τη διοίκηση της ΕΝΑΕ, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

 

Το βήμα του Αιρετού

Η προωθούμενη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προοδευτικό χαρακτήρα
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ: Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους ΔήμουςΛίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss