e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Κεραυνοί κατα της πλειοψηφίας από το "Κίνημα Αυτοδιοίκησης" στην ΕΝΑΕ

1/4/2010
Το Δελτίο τύπου της παράταξης έχει ως εξής "Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ ξεπέρασε τον εαυτό της. Στο Δ.Σ. της Ένωσης, στις 31/3/2010, συζητήθηκε το θέμα του «Καλλικράτη» και αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση. Αποφασίστηκε επίσης να ζητήσουμε το κείμενο του σχεδίου νόμου, προκειμένου να συνεδριάσει το σύνολο των Νομαρχών και στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση για να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

Αντί αυτών, η πλειοψηφία αλλοιώνοντας τη συζήτηση έστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό κ. Ραγκούση και ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι ουδέποτε κληθήκαμε προς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένου θεματολογίου. Ουδέν ψευδέστερον αυτού!
Συζητήσαμε τουλάχιστον τρεις φορές, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και στελέχη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, επί τέσσερις και πλέον ώρες κάθε φορά.

Συζητήσαμε, ενημερωθήκαμε για τις αρμοδιότητες και τους πόρους που αφορούν το νέο εγχείρημα.
Συζητήσαμε για την εκλογική διαδικασία, για την καταστατική θέση των αιρετών, το εκλογικό σύστημα, το σύστημα διακυβέρνησης και το προσωπικό.
Κυρίως συζητήσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του νέου θεσμού και μπήκαμε σε λεπτομέρειες που αφορούν τις αρμοδιότητες που έρχονται από την κρατική Περιφέρεια και τα Υπουργεία, τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται από τις Νομαρχίες προς τους Δήμους κλπ.
Θεωρούμε απαράδεκτο από πλευράς πλειοψηφίας να εκδίδεται ανακοίνωση της ΕΝΑΕ μετά την τελευταία συνάντηση με την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και τον Γενικό Γραμματέα, ενώ η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη με τη συμμετοχή μελών και της πλειοψηφίας και στελεχών της ΕΝΑΕ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, έστειλαν και επιστολές στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό χωρίς να έχει συζητηθεί το περιεχόμενό τους μέσα στο Δ.Σ.
Μιλούν για «αγωνιστικά πλαίσια» που θα ακολουθήσουν. (Εδώ γελάνε!!!).

Ειλικρινά, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τι είναι αυτό που τους οδηγεί σε αλλαγή κατεύθυνσης, σε μικροπολιτική και μικροκομματική προσέγγιση. Είναι δυνατόν να επικράτησε των ομόφωνων αποφάσεων των συνεδριάσεών μας το κομματικό καθήκον; Είναι δυνατόν να επικρατήσαν ενδοπαραταξιακά σκληρές απόψεις που δεν εξυπηρετούν το θεσμό; Αλήθεια τι συνέβη;
Σε κάθε περίπτωση, το «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» θεωρεί ότι σ΄αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, για τους πολίτες, για την Αυτοδιοίκηση, δεν χωρούν μικροκομματικοί, παραμορφωτικοί καθρέφτες. Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε το δέντρο και να χάσουμε το δάσος. Δεν μπορούμε να βάζουμε σε προτεραιότητα προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Το καθήκον του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και των στελεχών της Αυτοδιοίκησης είναι να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω από το αρχικό σχέδιο του Καλλικράτη.
Η παράταξη «Κίνημα Αυτοδιοίκησης στην ΕΝΑΕ» ζητά από την πλειοψηφία της ΕΝΑΕ να διατηρήσει τη ψυχραιμία της.
Ζητάμε επίσης συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης αμέσως μετά το Πάσχα για να διευκρινιστούν όλα όσα χρειάζονται, προκειμένου να προχωρήσει ο «Καλλικράτης» και επιτέλους να… συνέλθουμε και να επανέλθουμε στην αυτοδιοικητική πρόταση και στάση που εξυπηρετεί τους πολίτες της χώρας και την αυτοδιοίκηση. Δεν θέλουμε να θυμηθούμε τα «κείμενα» που μας είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την Διοικητική μεταρρύθμιση. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι η ψυχραιμία, η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η σύνεση.
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου πολύ σύντομα θα είναι στα χέρια μας, και τότε θα πάρουμε θέση όλοι και θα δοθούν οι προσδοκούμενες απαντήσεις για το μέλλον του θεσμού".

 

Το βήμα του Αιρετού

Η προωθούμενη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προοδευτικό χαρακτήρα
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ: Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους ΔήμουςΛίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss