e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Τουρισμό για όλα τα γούστα στη Μεσσηνία

7/1/2014

Νομός που προσφέρεται για κάθε είδος τουρισμού είναι η Μεσσηνία. Διακοπές κλασικού τύπου ή εναλλακτικών μορφών, γιατί συνδυάζει καλό κλίμα, βουνά πεδιάδες, θάλασσα, αξιοθέατα, σπορ, εκδηλώσεις και καλή υποδομή για φιλοξενία. Οπως βασικότερος λόγος επίσκεψης της Μεσσηνίας είναι τα μνημεία του πολιτισμού και τις ιστορίας που βρίσκονται διάσπαρτα στη γη της.
Μέρη όπως η Αρχαία Μεσσήνη, η Μεθωνη είναι μερικά από τα ιστορικά αξιοθέατα του νομού. Ενα άλλο σημαντικό «κεφάλαιο» της Μεσσηνίας είναι τα δάση της, που καλύπτονται απο έλατα και μαύρη πεύκη. Ενας βοτανικός παράδεισος με 80 ενδημικά φυτικά είδη από τα οποία τα 23 ενδημούν μόνο στον Ταύγετο στις ψηλές κορυφές του. Αλλά η ομορφιά και η απλόχερη φύση δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν και τα φαράγγια, όπως το Ρίντομο (19χιλ), ο Βυρός (18χιλ), η Νέδα (32χιλ) οι λιμνοθάλασσες Γιάλοβα και Διβάρι και βέβαια τα νησάκια Πώρτη, Σφακτηρία, Οινούσες, Σχίζα, Βενέτικο Μερόπη που φιλοξένησαν κατακτητές και ναυαγούς.

Σε ότι αφορά τα ιστορικά μνημεία του νομού τα τείχη της Αρχαίας Μεσσήνης – που κατά τον Παυσανία ήταν ισχυρότερα κι από αυτά του Βυζαντίου και της Ρόδου – αν και χτίσθηκαν 6.000 χρόνια πριν εντυπωσιάζουν και σήμερα. Η αρχαία πρωτεύουσα με το Ασκληπιείο, τη Στοά, το Θέατρο, το Βουλευτήριο, τους ναούς , τις πύλες και με τη βρύση της Αρσινόης γοητεύει τον επισκέπτη. Οπως και τα ενετικά κάστρα της Κορώνης, της Μεθώνης, της Πύλου, της Καλαμάτας, της Ζαρνάτας, της Κυπαρισσίας και της Ανδρούσας.
Ο νομός όμως εκτός από ιστορια, μνημεία και αξιοθέατα, έχει σημαντική παργωγή και εξαγωγές. Ειδικότερα το λάδι της Καλαμάτας είναι ξακουστό. Επιπλέον υπάρχει μεγάλη παραγωγή δημητριακών, οσπρίων, ρυζιού, κηπευτικών, σύκων και εσπεριδοειδών. Υπάρχουν μεγάλες μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης βρώσιμων ελιών και ελαιολάδου.

Η Μεσσηνία δεν είναι οπαδός μιας ισοπεδωτικής εκδοχής για την τουριστική ανάπτυξη. Ο επισκέπτης εδώ είναι καλοδεχούμενος και γίνετια ακόμη περισσότερο αν μπορεί να αποδεχθεί και να εκτιμήσει το αυθεντικό πρόσωπο του νομού, εως κέντρου ιστορίας, πολιτισμού, οικολογίας και παραδοσιακής ατμόσφαιρας. Επιθυμεί μια ισόροπη ανάπτυξη, διαμοιράζοντας το βάρος σε όλους τους τομείς παραγωγής, επιθυμεί να προβάλει τα μοναδικής προϊόντα, το λάδι της, την ελιά, τα φρούτα τις συνταγές της δικής της κουζίνας και παραδοσιακής διατροφής για μακροζωϊα και υγεία.
Επιθυμεί δε να αποκτήσει μεσογειακό ορίζοντα, γι αυτό και δημιουργήθηκε η Ανώνυμη ναυτιλιακ;Εταιρία Νότου που συνεργάζεται με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της μεσσηνίας με την Κρήτη, την Αδριατική και όλη τη Μεσόγειο. Στον πορεία του νομού προς το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον τους μέλλοντος αποφασιστικής σημασίας είναι η συμβολή των τηλεπικοινωνιών. Ενος τομέα ιδιαίτερα ανεπτυγμένου στον νομό Μεσσηνίας, με την πόλη της καλαμάτας να αποτελεί το κέντρο των τηλεπικοινωνιών του νομού.
 

Το βήμα του Αιρετού

Η προωθούμενη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προοδευτικό χαρακτήρα
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ: Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους ΔήμουςΛίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss