e - ανταποκριτής

Θέλετε να φτάσουν τα καλά νέα παντού;
Αγαπάτε την πόλη, το χωριό, τη γειτονιά σας;
Θέλετε να σας δώσουν περισσότερη σημασία;
Θέλετε μήπως να εκφράσετε τη διαμαρτυρία και το παράπονο σας;
Γίνετε e-ανταποκριτές.
Στείλτε μας ειδήσεις, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο.

Φόρμα

 

Νομός Γρεβενών- Βασιλίτσα: Αξέχαστη εμπειρία όλο το χρόνο.

7/1/2014

Ο Νομός Γρεβενών είναι μια περιοχή ευλογημένη από τη φύση, ένας τόπος απαράμιλλου φυσικού κάλλους που έχει να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Για όσους θέλουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες βουνού και να νοιώσουν την μαγεία που προσφέρει το λευκό τοπίο, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.
 
Μέσα σε ένα πανέμορφο και μαγευτικό περιβάλλον στην οροσειρά της ΠΙΝΔΟΥ που το συνθέτουν πεύκα, οξυές και πανύψηλα ρόμπολα, στο Βορειοδυτικό τμήμα του Νομού Γρεβενών και σε απόσταση 48 χλμ από την Πρωτεύουσα του Νομού και σε υψόμετρο 1600-2113 μέτρων, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας έτοιμο να προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες.

Είναι το μοναδικό το οποίο προσφέρει την χαρά του χιονιού μέχρι και την άνοιξη. Το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει δύο εναέριους αναβατήρες, τρεις συρόμενους και δύο αναβατήρες για αρχάριους, που εξυπηρετούν συνολικά 18 χιονοδρομικές πίστες όλων των διαβαθμίσεων.

Λειτουργούν δύο Baby lift ενώ για τους φίλους του Snowboard υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και ο κατάλληλος εξοπλισμός. Επίσης προσφέρει στους χιονοδρόμους την μοναδική εμπειρία της νυχτερινής κατάβασης με χιονοπέδιλα στις φωτιζόμενες πίστες. Είναι το δεύτερο σε όγκο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μετά τον Παρνασσό.

Διαθέτει ακόμη « Σαλέ» δυναμικότητας 40 κλινών με εστιατόριο και μπάρ, ορειβατικό καταφύγιο με πέντε εξάκλινες μεζονέτες, εστιατόριο και μπάρ. Λειτουργούν καθ΄όλη την διάρκεια του χειμώνα στο χιονοδρομικό κέντρο σχολές ΣΚΙ και SNOWBOARD καθώς επίσης και καταστήματα από τα οποία ο χιονοδρόμος μπορεί να ενοικιάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 
Στη γύρω περιοχή και σε απόσταση 8 έως 20 χιλιομέτρων , βρίσκονται διάσπαρτα πανέμορφα πετρόκτιστα χωριά στα οποία λειτουργούν υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακές μονάδες, πανέμορφοι παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, όπου ο επισκέπτης μπορεί να γευθεί ντόπιες νοστιμιές, μεγάλη ποικιλία τυριών καθώς και άγριων μανιταριών, να απολαύσει τον καφέ του και να διασκεδάσει τις βραδινές ώρες.

Το οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο είναι πολύ καλό και με την συμβολή των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών παραμένει ανοιχτό χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στον επισκέπτη. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να επισκεφθεί το χιονοδρομικό κέντρο είναι: Γρεβενά-Μαυραναίοι-Αναβρυτά-Σμίξη-Διάσελο Βασιλίτσας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:
- Χιονοδρομικό Κέντρο: 2462028001-2462084850
- « Σαλέ» Βασιλιτσας : 2462084100
- Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών: 2462028602

 

Το βήμα του Αιρετού

Η προωθούμενη «μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει προοδευτικό χαρακτήρα
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ: Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν
Η πολιτική της Κυβέρνησης θα φέρει συναλλαγή και παραλυτική ισορροπία στους ΔήμουςΛίστα Επικοινωνίας

Γραφτείτε στη λίστα επικοινωνίας για να σας στέλνουμε τα νέα μας
rss