Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Συνέντευξη Χάρη Δούκα στο airetos.gr: Καλώ όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετέχουν στις εκλογές, ιδιαίτερα όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο

13/10/2023

«Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο» τονίζει στη συνέντευξη του στο airetos.gr,  o υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων  Χάρης Δούκας: «Ή θα συνεχιστεί η αλαζονική δημαρχία του κ. Μπακογιάννη όπου τίποτα δεν προχωρά, όπου η κοινωνία θεωρείται αντίπαλος και όλα μετατίθενται στο αόρατο μέλλον. Ή  θα προχωρήσουμε  μαζί,  θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλάζοντας την Πόλη, βελτιώνοντας τη ζωή μας, για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα».

 Ο Χάρης Δούκας καλεί όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετέχουν στις εκλογές, ιδιαίτερα όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο και ιεραρχεί ως προτεραιότητες για την πόλη σε περίπτωση εκλογής, τη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές, την ασφάλεια και τα σχολεία.

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Χάρη Δούκα στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Κάνατε την έκπληξη . Και τώρα τι;

 

Είχαμε θέσει δύο στόχους. Το πρώτο να μπούμε στον δεύτερο γύρo και το δεύτερο να καταφέρουμε την αλλαγή της δημοτικής αρχής. Πετύχαμε το πρώτο, αγωνιζόμαστε για το δεύτερο. Θα το πετύχουμε. 

 

 

Υπάρχουν πράγματα που βάζετε ψηλά στην ατζέντα σας  και θέλετε να ταυτιστούν με την διοίκηση σας στην περίπτωση εκλογής; Αν ναι ποια είναι αυτά;

 

 

Από το σύνολο των 12 θέσεων που έχουμε διαμορφώσει, θα ιεραρχούσα ως προτεραιότητες:

 

-τη βελτίωση της καθημερινότητας στις γειτονιές (5000 δεντροφυτεύσεις το χρόνο, μείωση θερμοκρασίας 5 βαθμούς το καλοκαίρι, καθαρή πόλη, αύξηση χρηματοδότησης για πεζοδρομήσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αντιπλημμυρικά έργα)

 

-την Ασφαλή πόλη,(αύξηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας, ενίσχυση του φωτισμού, ανοιχτές πλατείες με δραστηριότητες πολιτισμού και κοινωνικές δράσεις κατά των ανισοτήτων)

 

-Προτεραιότητα στα σχολεία και στην καταγραφή-αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων στέγασης.

 

 

 

 Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

 

Κατά γενική ομολογία καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα σε διάλογο με τους πολίτες στις γειτονιές. Το πρόγραμμα αυτό κυριολεκτικά έχει επικρατήσει παντού, με επίκεντρο τις νέες προκλήσεις βιωσιμότητας, φυσικής και κοινωνικής θωράκισης. Έχουμε αφήσει πίσω μας τις άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις χωρίς ουσία. Άλλωστε ο ίδιος ο συνδυασμός έχει μια ευρύτητα ως προς τις κοινωνικο-πολιτικές δυνάμεις που τον απαρτίζουν.

 

Λειτουργεί ακόμη το δίλημμα πρόοδος – συντήρηση; Και για να μην μιλάμε θεωρητικά, τι είναι πρόοδος και τι συντήρηση στο δήμο της Αθήνας;

 

 

Το δίλημμα επανέρχεται με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ανάλογα μα την εποχή, τις ανθρώπινες-κοινωνικές ανάγκες. Σήμερα για παράδειγμα το πρωτεύον είναι ο φραγμός απέναντι στις ανισότητες, στα προβλήματα της φτώχειας, των αποκλεισμών, καθώς και η αναμόρφωση τηςΑθήνας και όλων των πόλεων στην κατεύθυνση, της βιώσιμης ανάπτυξης, της θωράκισης απέναντι σε ακραία φυσικά και κοινωνικά φαινόμενα.

 

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές ;

 

 

Βιωσιμότητα, πράσινο, ασφάλεια, ελευθερία, δικαιώματα .

 

 

Γιατί Δούκα; Γιατί να σας στηρίξουν ; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες της Αθήνας;

 

 

Καλώ όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετέχουν στις εκλογές, ιδιαίτερα όσους δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ή θα συνεχιστεί η αλαζονική δημαρχία του κ. Μπακογιάννη όπου τίποτα δεν προχωρά, όπου η κοινωνία θεωρείται αντίπαλος και όλα μετατίθενται στο αόρατο μέλλον. Ή  θα προχωρήσουμε  μαζί,  θα επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλάζοντας την Πόλη, βελτιώνοντας τη ζωή μας, για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα.

.