Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Σίμος Ρούσσος στο airetos.gr για Άδωνι Γεωργιάδη: Ξεθάψτε απο τα συρτάρια σας την πρόταση για την επανένταξη των Ρομά

25/10/2023

 Να ξεθάψει από τα συρτάρια του Υπουργείου του την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης και της κοινωνικής ένταξης των Ρομά του Νομισματοκοπείου, καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη μέσω της συνέντευξη του στο airetos.gr, o Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Μετά την επανεκλογή του και την επίθεση που δέχτηκε από τον Άδωνι Γεωργίαδη, ο Σίμος Ρούσσος τον προκαλεί να δώσει λύση:  «Θα ήταν γόνιμο για την πόλη και τη χώρα να επιλύσει αυτό το θέμα που εκκρεμεί δεκαετίες».

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σίμου Ρούσσου στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Οι πολίτες του Χαλανδρίου συνέκριναν έργοπρόσωπα, προοπτικές και έδωσαν με την ψήφο τους επιβράβευσαν, συντριπτικά,την προσπάθεια όλων των προηγούμενων ετών.

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας;

 

Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η σπουδαία νίκη που μας χάρισαν, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη.

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Δεν θα το έλεγα πρόγραμμα 100 ημερών, γιατί όλα όσα είναι να γίνουν απαιτούν σημαντικό χρόνο υλοποίησης, όμως οι προτεραιότητες είναι σαφείς και προκαθορισμένες, στη βάση του έργου που έγινε την προηγούμενη 4ετία. Στο πλαίσιο αυτό, κύριες προτεραιότητες, μεταξύ άλλων, είναι η ολοκλήρωση όλων των έργων αναπλάσεων, που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης και θα δώσουν χώρο στον πεζό, τον ανάπηρο, το εμποδιζόμενο άτομο, τον ηλικιωμένο. Επίσης, η προώθηση, ακόμη περισσότερο, της ανακύκλωσης και της διαλογή στην πηγή με ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιοποίησης των απορριμμάτων σε δικούς μας αδειοδοτημένους, σύγχρονους και ασφαλείας χώρους.Η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη», η υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης και η πλήρης αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού με λαμπτήρες LED. Να καταστήσουμε τα σχολεία μας, αλλά και όλα τα δημοτικά κτήρια, ενεργειακά αυτόνομα, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και να υλοποιήσουμε το σχέδιο ανάδειξης των μονοπατιών της Ρεματιάς, σχέδιο που έχουμε ήδη υποβάλλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Τα αποτελέσματα του β’ γύρου έδειξαν ότι σε πολλές πόλεις αλλά και περιφέρειες, οι πολίτες έσπασαν την παράδοση που θέλει τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση να αποτελούν αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων. Ναι, οι πολίτες εκφράστηκαν ελεύθερα. Στο Χαλάνδρι, μάλιστα, μετά και τις απειλές -προειδοποιήσεις κυβερνητικών, οι εκλογές της 2ης Κυριακής αποτέλεσαν δημοψήφισμα υπέρ της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας της Αυτοδιοίκησης.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

Σχέδιο, συνέπεια, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα.


Αν συναντούσατε τον Άδωνι Γεωργιάδη, τώρα, μετα τις εκλογές, τι θα του λέγατε;

 

Ότι στα συρτάρια του υπουργείου του υπάρχει ομόφωνη απόφαση-πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης και της κοινωνικής ένταξης των Ρομά του Νομισματοκοπείου, με θετική εισήγηση του πρώην ΓΓ του υπουργείου και νυν βουλευτή Επικράτειας του κόμματος του, κ. Γιώργου Σταμάτη.

Η πρόταση έχει ήδη αποδειχθεί εφαρμόσιμη, αποτελεσματική κατά το μέρος που την υλοποίησε μόνος του ο Δήμος.

Θα ήταν γόνιμο για την πόλη και τη χώρα να επιλύσειαυτό το θέμα που εκκρεμεί δεκαετίες.