Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Νίκος Μπάμπαλος στο airetos.gr: Θα είμαι κοντά στους πολίτες κάθε μέρα

26/10/2023

« Το μήνυμα που θέλω να στείλω μέσα από την ιστοσελίδα σας στους συνδημότες μου είναι ότι ο Νίκος Μπάμπαλος και η ομάδα του θα είναι κοντά τους κάθε ημέρα, όπως ήταν από την πρώτη, έτσι ως την τελευταία» τονίζει στη συνέντευξη του στο airetos.gr, o δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Ο Νίκος Μπάμπαλος που εκλέχτηκε εκ νέου δήμαρχος, αναφέρεται σε μια σειρά έργων που θα συνεχίσει ο δήμος, όπως είναι η ανάπλαση δρόμων, πλατειών και παιδικών χαρών της πόλης, ασφαλτοστρώσεις και επισκευές πεζοδρομίων, η ανέγερση νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο ,  η αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων,  η ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία του Ηρακλείου κ.α

Στέκεται ιδιαίτερα δε,  σε δυο μεγάλες παρεμβάσεις  που είναι η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη που πρέπει να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια.

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Νίκου Μπάμπαλου στο airetos.gr και τον Νίκο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Θεωρώ ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε τονίσει στην αντίστοιχη, προεκλογική συνέντευξη: ότι οι πολίτες έκαναν την επιλογή που κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Μια εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μεταξύ μας,Δήμος και δημότες, όλο αυτό το διάστημα δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και πηγαίνοντας την πόλη μας μπροστά.

Εμπιστοσύνη, την οποία τιμήσαμε τα προηγούμενα χρόνια υλοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος για το οποίο δεσμευθήκαμε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Εάν μου επιτρέπεται δε, και με το παραπάνωκαθώς η απόκτηση του Κτήματος Φιξ ήταν μεν στα προγράμματα του 2014 και του 2019 ως στόχος μιας γενικότερης προσπάθειας, που καταφέραμε όμως με σοβαρές κινήσεις να κάνουμε πράξη μέσα σε αυτή τη δημοτική περίοδο.

Εμπιστοσύνη την οποία επιχειρήσαμε να τονώσουμε και σε αυτή την εκλογική διαδικασία μέσα από ένα σαφές, οριοθετημένο, ρεαλιστικό και ξεκάθαρο πρόγραμμα, το οποίο επικοινωνήσαμε στους συνδημότες μας με τρόπο απλό και άμεσο.

Πιστεύω ότι οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες περιμένουν από εμάς να υλοποιήσουμε και τις νέες μας δεσμεύσεις, κάτι που ήδη, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές, έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε.

Κυριότερα όμως, θεωρώ ότι περιμένουν από εμάς να συνεχίσουμε να είμαστε η δημοτική αρχή που ξέρει να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά τους, που ξέρει να είναι δίπλα τους, που ξέρει να φροντίζει και να δίνει λύσεις στα μεγάλα αλλά και τα μικρά.

 

Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας;

 

Ξέρετε, χαμογελώ με την ερώτηση γιατί είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τη φιλοσοφία που δώσαμε στην προεκλογική μας εκστρατεία. Πέρα από δύο μεγάλες συγκεντρώσεις που κάναμε – μια για την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού μας και μια της παραδοσιακής κεντρικής δικής μου ομιλίας – όλο τον άλλο προεκλογικό χρόνο τον περάσαμε τις γειτονιές, πηγαίνοντας πόρτα – πόρτα, μιλώντας, ακριβώς όπως λέτε στην ερώτησή σας, με έναν – έναν από τους συνδημότες μας.

Είναι αυτή η άμεση επαφή, που ανέφερα και προηγουμένως, η οποία έδωσε στους πολίτες να καταλάβουν ότι είμαστε μια ομάδα που επιδιώκουμε να είμαστε κοντά τους ενώ μας επέτρεψε να εξηγήσουμε καλύτερα και επικεντρωμένα ανά γειτονιά το πρόγραμμά μας.

Θα πει κανείς: «μπορείς να μιλήσεις με όλον τον κόσμο στο χρονικό περιθώριο μιας προεκλογικής περιόδου;». Μα δεν φύγαμε ποτέ από δίπλα τους. 9 χρόνια πριν και άλλα 5 στη νέα δημοτική περίοδο που έρχεται θα συνεχίσουμε να είμαστε κάθε ημέρα στους δρόμους, στα σπίτια του Ηρακλείου, όπου υπάρχει ανάγκη και πρόβλημα.

Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλω να στείλω μέσα από την ιστοσελίδα σας στους συνδημότες μου: ο Νίκος Μπάμπαλος και η ομάδα του θα είναι κοντά τους κάθε ημέρα, όπως ήταν από την πρώτη, έτσι ως την τελευταία.

 

Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Η επανεκλογή μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα έργων που ήδη έχει μπει μπροστά και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Μιλάμε για την ανάπλαση δρόμων, πλατειών και παιδικών χαρών της πόλης, μιλάμε για ασφαλτοστρώσεις και επισκευές πεζοδρομίων, μιλάμε για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, για την αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων, για την ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία του Ηρακλείου κ.α.

Άρα δεν τίθεται θέμα για 100 ημέρες, καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές προχωράμε σε έργα που αλλάζουν και κάνουν την πόλη μας καλύτερη.

Από εκεί και πέρα, περιμένουμε να αναλάβει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τη νέα χρονιά, ώστε να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε στις δύο μεγάλες παρεμβάσεις που εκκρεμούν για τον Δήμο μας και πρέπει να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια. Είναι η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου και η υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη. Και στα δύο έργα, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που έπρεπε να κάνει από τη δική του πλευρά και διεκδικούμε από την Περιφέρεια να μπουν σε χρονοδιάγραμμα οι παρεμβάσεις.

Βεβαίως, μεγάλο στοίχημα είναι και η ανάδειξη του Κτήματος Φιξ, κυρίως των ιστορικών κτιρίων που βρίσκονται μέσα στο πάρκο. Όπως σας είχα αναφέρει και πριν τις εκλογές, έχουμε ήδη κάνει επαφές για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών από προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε να ενταχθούν και αυτά καθ’ αυτά τα έργα που θα χρειαστεί να γίνουν – σύμφωνα πάντα με όσα θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το πώς θα αξιοποιηθούν τα κτίρια – στο πρόγραμμα «Διατηρώ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν οιτοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Νομίζω αποδείχθηκε περίτρανα πώς, όπου επιχειρήθηκε να εμπλακούν και να επηρεάσουν παράγοντες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, οι πολίτες αντέδρασαν και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι οι εποχές που τα κόμματα όριζαν τι θα γίνει στους δήμους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Και θέλω να επικροτήσω την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δώσει κεντρική, πολιτική «γραμμή» για τις εκλογές στους περισσότερους, τουλάχιστον, δήμους και περιφέρειες. Όπως επίσης να αναγνωρίσω τη γενναιότητά του να υποδεχθεί το μήνυμα της κάλπης στις περιπτώσεις που υπήρξε άμεση εμπλοκή. Φαντάζομαι ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πολιτικοί δεν άκουσαν τον πρωθυπουργό και επιχείρησαν να ανακατευτούν, θα έχουν μπει και αυτοί στο πεδίο προβληματισμού από το εν λόγω μήνυμα.

Και επειδή στο Ηράκλειο νιώσαμε τι σημαίνει εξωγενής επιρροή, ελπίζω να μην ξαναζήσουμε τα ίδια και να αφεθούν οι δημότες μας να κάνουν μόνοι τους τις επιλογές τους στο μέλλον…

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Στην αντίστοιχη ερώτηση που είχατε θέσει στην προεκλογική μας συνομιλία σας είχα αναφέρει τις εξής: Σοβαρότητα, Σχέδιο, Μεθοδικότητα, Δουλειά, Αποτέλεσμα.

Αυτές παραμένουν οι λέξεις – οδηγοί της πορείας μας, δικής μου αλλά και της ομάδας μου, και για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Είμαι δε ευτυχής γιατί στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας θα συμμετέχουν, από τη δική μας πλευρά τουλάχιστον, άνθρωποι που διαμορφώνουν μια ομάδα η οποία συνδυάζει την εμπειρία και την φρεσκάδα, άνθρωποι που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά τους ενώνει η αγάπη για την πόλη. Άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

Αλλά και όσοι δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν: τους ευχαριστώ έναν έναν και μία μία ξεχωριστά και δηλώνω υπερήφανος για αυτούς και για τον τίμιο αγώνα που δώσαμε μαζί. Άλλωστε, η προσφορά στα κοινά δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Όποιος ή όποια έχει διάθεση να συνεισφέρει θα αξιοποιηθεί για το καλό της πόλης μας, για το καλό των δημοτών μας.