Τρι, 23 Απρ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Νίκος Κατσούλης: «Άμεση στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας του Κορυδαλλού»

9/12/2020

Ο επικεφαλής του «μαζί» εισηγήθηκε στοΔημοτικό Συμβούλιοτην επέκταση των μέτρων ανακούφισης των επιχειρηματιών του Κορυδαλλού, τουλάχιστον για έξι μήνες μετά τη λήξη του lockdown, κάνοντας άμεσα χρήση μέρους του ποσού του 1.1 εκ. € της έκτακτης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στον αντίποδα, η εισήγηση της συμπαράταξης Χουρσαλά-Δημόπουλου,είναι μόνο για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα περιοριστικά μέτρακαι αφορούναποκλειστικά την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος Καθαριότητας και Φωτισμού καθώς και αυτή των τελών παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου.

Σύμφωνα με τις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, φαίνεται ότι οι επιπτώσεις στα οικονομικά του Δήμου, από τις απαλλαγές που εφαρμόστηκαν στο προηγούμενο κύμα πανδημίας, ήταν αμελητέες.

Οι επιπτώσεις για τον Κορυδαλλό, αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα, μπορεί ναμην είναι αντιστρεπτές, ειδικά για μια περιοχή που δοκιμάζεται ήδη από πολύ μεγάλη ανεργία.

Από το προηγούμενο lockdown,το «μαζί» για τον Κορυδαλλό κατέθεσε αναλυτική και τεκμηριωμένη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Δυστυχώς οι προτάσεις μας αξιοποιούνται ανεπαρκώς και αποσπασματικά από την συμπαράταξη Χουρσαλά-Δημόπουλου.