Δευ, 25 Μαϊ 2020
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Μανίνα Ζαννή - Το στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής

8/4/2019

 * Υποψήφια Περιφερειακή Συμβούλος Βόρειου Τομέα με τον Γιώργο Πατούλη

Στις περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου πρέπει να στείλουμε πολλαπλά μηνύματα.

·         Να στείλουμε μήνυμα αποδοκιμασίας στους εκλεκτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

·         Να στείλουμε το μήνυμα της νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη που έρχεται

·         Να στείλουμε μήνυμα νίκης για την ίδια την αυτοδιοίκηση.

Δέκα χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της Περιφέρειας Αττικής με τη μορφή που την ξέρουμε σήμερα, δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτού του θεσμού. Δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε την Περιφέρεια να δουλέψει για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και προς όφελος του πολίτη.

Αντίθετα, ολοένα και περισσότερο, όσο περνούν τα χρόνια η Περιφέρεια αδρανεί, κρύβεται πίσω από ένα πλέγμα νόμων και αρμοδιοτήτων, υποβαθμίζοντας συνεχώς την ποιότητα ζωής μας.

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, η αναποτελεσματικότητα κορυφώθηκε. Η Περιφέρεια έγινε εφαλτήριο για την οικοδόμηση πολιτικών προφίλ, έγινε όχημα και μηχανισμός πολιτικής προβολής, παραμερίζοντας τις ανάγκες και τα θέλω των πολιτών.

Η Περιφέρεια χρησιμοποιήθηκε ως βήμα για την επιβολή των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ και του λαϊκισμού και ως όχημα πολιτικής ανέλιξης.

Ως εδώ!

Οι πολίτες κατανόησαν – με σκληρό μάλιστα τρόπο - ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, η προστασία των δασών, η πολιτική προστασία, ο καθαρισμός και η αστυνόμευση των ρεμάτων, η διαχείριση των απορριμμάτων  δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με συνθήματα και ταξικά κριτήρια.

Ιδιαίτερα ο βόρειος τομέας της Αττικής, αντιμετωπίσθηκε από την διοίκηση Δούρου ως μίασμα. Καμία στρατηγική, καμία μέριμνα,  κανένα ενδιαφέρον, καμία συνεργασία με τους Δημάρχους του βόρειου τομέα για την  υλοποίηση μιας ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης.

Η εικόνα της παρακμής στην Περιφέρεια Αττικής έχει ονοματεπώνυμο. Οι διοικήσεις των τελευταίων δέκα και πλέον ετών δεν κατάφεραν να αποδώσουν στην Αττική την αίγλη που της αξίζει. Επισημαίνω ότι όλα αυτά τα χρόνια της παρακμής, η κεντροδεξιά παράταξη βρέθηκε στην αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, είτε από δικά της λάθη, είτε λόγω λανθασμένων επιλογών, είτε και λόγω της «χαλαρότητας» με την οποία εμείς οι πολίτες προσερχόμαστε στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία φορά που βρέθηκε η κεντροδεξιά στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής ήταν το 1998(!) με Yπερνομάρχη τότε τον Θεόδωρο Κατριβάνο.

Για τους παραπάνω λόγους αποφάσισα να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος βορείου τομέα στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει ότι μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Ενός ανθρώπου με την καθοδήγηση του οποίου μπορούμε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στην Περιφέρεια Αττικής.

Είναι στοίχημα η εκλογή του Γιώργου Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής,   

Είναι στοίχημα η νίκη της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής.

Είναι στοίχημα για όλους μας να βάλουμε τέλος στον κατήφορο και να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.