Δευ, 15 Απρ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Λευτέρης Κοντουλάκος στο airetos: Η απόφαση της κυρίας Κοσμοπούλου να αποχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης από τον ΣΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από τρελό

14/3/2024

Όταν μιλάμε για Πεντελικό βουνό σκεφτόμαστε τον Δήμο Πεντέλης και όταν αναφερόμαστε σε  ένα φορέα που ασχολείται με το περιβάλλον του Πεντελικού μας έρχεται στο νου ο ΣΠΑΠ, αυτά τα πράγματα πάνε μαζί.

Η απόφαση της κυρίας Κοσμοπούλου να αποχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο είναι κάτι παραπάνω από τρελό.

Ως δημοτικός σύμβουλος τα τελευταία 18 χρόνια, με τις όποιες αντιπαραθέσεις μπορεί να είχα με τον επανεκλεγέντα για 5η φορά Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού κο. Σιώμο, δεν μπορούσα να μην παραδεχτώ την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρει ο ΣΠΑΠ στο δήμο μας, δεν θα ήταν λογικό άλλωστε  γιατί με αυτή την σκέψη θα αναιρούσα τις θητείες μου ως αντιδημάρχου του Δήμου Πεντέλης που ζητούσα την βοήθεια του συνδέσμου για να καθαριστεί από τα χόρτα ο περιμετρικός δρόμος Πεντέλης-Νέας Μάκρης, ο οικισμός της Νταού Πεντέλης, πάρκα, πλατείες και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο, γιατί οι εργαζόμενοι μας δεν έφταναν και το πρώτο μέλημά μας ήταν η προστασία των συμπολιτών μας αλλά και των περιουσιών τους.

Θυμάμαι να έχω λάβει μέρος σε αμέτρητες δράσεις του ΣΠΑΠ επί  προεδρίας του κου. Στεργίου, δεντροφυτεύσεις, πυρκαγιές, εκχιονισμούς, άραγε γιατί τα κάναμε όλα αυτά;;;

Όλα αυτά τα κάναμε γιατί ο ΣΠΑΠ βοηθάει όλους τους δήμους- μέλη του και πρωτίστως τον δήμο έδρας του, που είναι η Πεντέλη, τον δήμο που έχει την μεγαλύτερη έκταση, που είναι η Πεντέλη, τον δήμο που ίδρυσε τον σύνδεσμο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δήμο Πεντέλης.

Η νέα Δήμαρχος Πεντέλης κα. Κοσμοπούλου έλαβε μια αψυχολόγητη απόφαση να αποχωρήσει ο δήμος μας από αυτόν τον σύνδεσμο τονίζοντας πως πάνω από όλα βάζει το καλό των πολιτών.

Ποιο είναι αυτό το καλό, πως είμαστε μόλις 47 ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου( 1-5-24 ) και ο δήμος μας δεν θα είναι έτοιμος, με χορτοκόπτες, με πυροφύλακες, με οχήματα επιφυλακής;

Ήταν λοιπόν μια καθαρά  λανθασμένη απόφαση που κρύβει μια και μόνο αλήθεια, πως η κυρία Κοσμοπούλου δεν μπορούσε να κερδίσει τον κο. Σιώμο και να σταματήσει την επανεκλογή του ως προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού.

Έχω μάθει στη ζωή μου να δίνω τις μάχες μου, άλλοτε να κερδίζω και άλλοτε να χάνω, και αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει και εκείνη, να δώσει την μάχη της και να καταφέρει να κερδίσει τον κύριο Σιώμο και όχι να πάρει στον λαιμό της όλη την πόλη μας, όταν βέβαια είμαι απόλυτα σίγουρος πως σε λίγο καιρό θα ζητήσει πάλι ο Δήμος Πεντέλης να γίνει μέλος σε αυτόν τον πολύ σημαντικό σύνδεσμο.

 

Λευτέρης Κοντουλακός

Δημοτικός σύμβουλος

Δημοκρατική Συνεργασία – Μπροστά Μαζί