Σαβ, 25 Μαϊ 2024
Αρχική  > Δήμοι

ΚΕΔΕ: Να αποσυρθούν άρθρα του Ν/Σ - Επιπλέον προσλήψεις φωτορεπόρτερ ή δημοσιογράφων

6/10/2020

Να αποσύρει η Κυβέρνηση άρθρα του Ν/Σ-“σκούπα”  αιτήθηκε η ΚΕΔΕ στη Βουλή, κατά την ακρόαση Φορέων την Παρασκευή ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το αίτημα για:

Α) «την απόσυρση του άρθρου που αναφέρεται στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα και να συμπεριληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.»

Β) «την απόσυρση» του άρθρου 48 (βλ. “ Εκκλησία–Δήμοι: 1-0. Αντίο στα έσοδα των Δήμων από ναούς εντός κοιμητηρίων .) , «ώστε να συζητηθεί με προαπαιτούμενο οι πόροι που χάνονται να αντικατασταθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ κατέθεσε και πρόταση τροποποίησης του άρθρου για τους Συμβούλους/Συνεργάτες Δημάρχων, ώστε «να προβλεφθεί η πλήρωση μιας επιπλέον θέσης με δημοσιογράφο ή φωτορεπόρτερ, σε όλους τους δήμους ανεξαρτήτως πληθυσμού, με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι μέλος αναγνωρισμένης στην Ελλάδα Επαγγελματικής Δημοσιογραφικής Ένωσης ή της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).»

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα των Υπηρεσιών Δόμησης, ζήτησε να ψηφιστεί διάταξη για «πρόγραμμα επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης των Δήμων», για το «σχεδιασμό και την εφαρμογή» του οποίου να «συνάπτεται προγραμματική σύμβαση» ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ - ΕΕΤΑΑ, με χρηματοδότηση από το «Αντώνης Τρίτσης».

 

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι για το άρθρο της υπαίθριας διαφήμισης, που αναθέτει στους Δήμους την ευθύνη να ξηλώνουν παντού τις παράνομες διαφημίσεις  «ανεξάρτητα από την αρμοδιότητα του Φορέα που ανήκει η οδός», η ΚΕΔΕ επίσημα στη Βουλή δεν αναφέρθηκε καθόλου, ούτε στο Υπόμνημα ούτε προφορικά, ούτε θετικά ούτε αρνητικά, σαν να μην υπάρχει.

Ομοίως, καμία αναφορά δεν έγινε στο άρθρο που, εν μέσω κορωνοϊού, εισάγει πάγια διαδικασία ώστε στους ΟΤΑ τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) να μην δίνονται στους εργαζομένους, αλλά να αποτιμώνται σε χρήμα  .

 

Ο AIRETOS παρουσιάζει το Υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή η ΚΕΔΕ με όλες τις θέσεις της επί του Νομοσχεδίου, ΕΔΩ.  Σημειώνεται ότι στην ακρόαση Φορέων την εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., κ. Δ.Κάρναβος.