Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Γιάννης Κωνσταντάτος στο airetos.gr : Έρχονται 33 μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας

7/9/2023

*Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Πρόεδρος ΣΠΑΥ

 

 

« Είμαι περήφανος που κατάφερα να διαχειριστώ την καθημερινότητα και να μην αποσπαστώ από το όραμά μου για την πόλη του μέλλοντος. Όλα όσα ζούμε σήμερα αλλά και εκείνα που θα έρθουν το 2024 – 2028 αποτελούν την καρποφορία όσων με πολύ προσπάθεια, αγώνες και επιμονή καταφέραμε», σημειώνει σε συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης  Γιάννης Κωνσταντάτος.

«Τώρα είναι η εποχή που φαίνονται τα αποτελέσματα και αυτά είναι που μας δικαιώνουν και που μας τοποθετούν ψηλά στα μάτια των συμπολιτών μας», τονίζει ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και συμπληρώνει με νόημα: «Αυτή, πρώτα ο Θεός, και με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας, θα είναι η τρίτη θητεία μας. Μια θητεία που φέρνει τα καλύτερα, τα αποτελέσματα των κόπων τόσων χρόνων, αφού βάλαμε το λιθαράκι για να απολαύσουμε υποδομές, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, κ.ο.κ. Έρχονται 33 μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας και θα τα ζήσουμε μαζί!».

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Γιάννη Κωνσταντάτου στο airetos.gr και τον Νίκο Βοσδογάνη

 

 

 Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για μια νέα θητεία  στη Δημαρχία Ελληνικού Αργυρούπολης . Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο;

 

Η Αυτοδιοίκηση έχει μια γλύκα που σε κάνει να την λατρεύεις παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που έχεις καθημερινά να αντιμετωπίσεις. Αυτή η δυνατότητα να μιλάς απευθείας με τους δημότες και να είσαι η δύναμή τους και το στήριγμά τους στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε κάνει να θες να προσπαθείς διαρκώς για το καλύτερο.

Σίγουρα για να πετύχεις χρειάζεσαι αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο σου! Μεγάλωσα στην Αργυρούπολη, έζησα κάθε σπιθαμή της πόλης μου και την ονειρεύτηκα καλύτερη, ποιοτικότερη, πρότυπο! Πάνω σε αυτό το όραμα πορεύτηκα και αν δεν είχα το Κεφαλλονίτικο πείσμα μπορεί και να είχα κάνει πίσω στις πρώτες αναποδιές. Δεν ήταν εύκολος ο δρόμος και οι αγώνες που δώσαμε δεν ξεχνιούνται. Από το 2014 όμως έχει γραφτεί μια νέα σελίδα στην ιστορία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Τα εννέα χρόνια κατάφεραν να γεμίσουν πολλές σελίδες της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής ενώ η πόλη μου έζησε σταδιακά στιγμές δόξας, εξέλιξης και προοπτικής περνώντας από την εγκατάλειψη στην φροντίδα. Αυτή, πρώτα ο Θεός, και με την ισχυρή εντολή που θα μας δώσουν οι συμπολίτες μας, θα είναι η τρίτη θητεία μας. Μια θητεία που φέρνει τα καλύτερα, τα αποτελέσματα των κόπων τόσων χρόνων, αφού βάλαμε το λιθαράκι για να απολαύσουμε υποδομές, πολιτισμό, παιδεία, αθλητισμό, κ.ο.κ. Έρχονται 33 μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη μας και θα τα ζήσουμε μαζί!

 

 Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος  για τα οποία είσαστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς ; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

 

Είμαι περήφανος που κατάφερα να διαχειριστώ την καθημερινότητα και να μην αποσπαστώ από το όραμά μου για την πόλη του μέλλοντος. Όλα όσα ζούμε σήμερα αλλά και εκείνα που θα έρθουν το 2024 – 2028 αποτελούν την καρποφορία όσων με πολύ προσπάθεια, αγώνες και επιμονή καταφέραμε. Τώρα είναι η εποχή που φαίνονται τα αποτελέσματα και αυτά είναι που μας δικαιώνουν και που μας τοποθετούν ψηλά στα μάτια των συμπολιτών μας.

Είμαι περήφανος για την αναγέννηση της πόλης μας με τεράστια έργα όπως:

Η αλλαγή του φωτισμού που έγινε το 2020, η νέα δημοτική συγκοινωνία που εξυπηρετεί 20.000 πολίτες μηνιαίως με 5 ηλεκτρικά λεωφορεία, το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και πήρε το όνομα της Μεγάλης Ελληνίδας Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, το κτίριο των ΑμεΑ, τη νέα θεατρική σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», τις 36 νέες παιδικές χαρές που πρώτοι πιστοποιήσαμε στην Ελλάδα, τα πέντε μεγάλα οικογενειακά πάρκα όπου διοργανώνονται δεκάδες πάρτι, τις 19 αναπλασμένες πλατείες, τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ασφαλτοστρώσεων και ανάπλασης των πεζοδρομίων, την απόλυτη συντήρηση των αθλητικών χώρων και την κατασκευή τρίτου κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα παραδοθεί σε λίγες εβδομάδες, τη συντήρηση όλων των μνημείων της πόλης, την ριζική ανανέωση του στόλου με 79 μηχανήματα έργου και αυτοκίνητα, νούμερο πρωτοφανές στην ιστορία της πόλης αφού παραλάβαμε ένα εργοτάξιο σε απόλυτη παρακμή χωρίς καμία υποδομή και λειτουργία, τις δεκάδες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη, ποιοτικότερη και κυρίως ανθρώπινη.

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την πόλη ως κομματικό φερέφωνο, κάτι που δυστυχώς συνέβαινε στο παρελθόν από προηγούμενες δημοτικές αρχές. Πάντα ήμουν της άποψης ότι ο Δήμαρχος είναι για όλους τους δημότες. Φυσικά και έχει άποψη, πολιτική ταυτότητα και υπόσταση, όμως χωρίς αυτή να εμπλέκεται στα ζητήματα του Δήμου και να λειτουργεί ως τροχοπέδη της. Γι’ αυτό και από το 2014 που εκλέχθηκα Δήμαρχος, πέρασαν πολλές Κυβερνήσεις και παρέμεινα πάντα στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα των συμπολιτών μου, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ποτέ δεν υπολόγισα το όποιο πολιτικό κόστος, γιατί λειτουργούσα και λειτουργώ με μοναδικό μου σκοπό το καλό της πόλης μου.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Διορατικός, φιλόδοξος, συνεπής, μεθοδικός, ανθρώπινος.

 

Γιατί Κωνσταντάτος; Γιατί να σας στηρίξουν; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;

 

Γιατί ξέρουν πως είμαι εκεί σε ό,τι χρειαστούν. Γιατί τους αναγνωρίζω και τους ακούω όλο τον καιρό όχι μόνο όποτε έρχονται εκλογές. Γιατί έχω κάνει την εμπιστοσύνη τους έργο. Γιατί συνεχίζω με ανοδική πορεία την εξέλιξη του Δήμου μας. Γιατί είμαι μαχητής και αγωνιστής χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος. Γιατί τολμώ να πω την αλήθεια κατάματα όσο κι αν αυτή δεν είναι αρεστή. Γιατί αγαπώ την πόλη μου και θέλω να συνεχίσει την ευημερία της. Γιατί ο Δήμος μας βρίσκεται αποδεδειγμένα σε καλά χέρια! Στα χέρια της «Ενωμένης Πόλης»! Γιατί τα καλύτερα έρχονται και θα τα ζήσουμε μαζί!