Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ειρήνη Κουνενάκη στο airetos.gr : Η πόλη μας αξίζει το νοικοκύρεμα από μια γυναίκα

12/9/2023

 *υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης

 

«Αγαπώ την αυτοδιοίκηση, αγαπώ την πόλη μου. Η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι», σημειώνει στη συνέντευξη της στο airetos.gr , η υποψήφια δήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη.

«Μ αρέσει να αγωνίζομαι…και δεν το βάζω εύκολα κάτω», τονίζει η κα Κουνενάκη και καλεί τους πολίτες της Παλλήνης να στηρίξουν την παράταξη της και την ίδια, «Γιατί είμαι έτοιμη, μπορώ να διοικήσω. Γιατί η πόλη μας αξίζει το νοικοκύρεμα από μια γυναίκα!

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ειρήνης Κουνενάκη  στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Για ακόμη μια φορά στη διεκδίκηση για τη Δημαρχία Παλλήνης . Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο;

 

Ναι, για δεύτερη φορά υποψήφια δήμαρχος στο δήμο Παλλήνης και σχεδόν είκοσι χρόνια δημοτική σύμβουλος. Αγαπώ την αυτοδιοίκηση, αγαπώ την πόλη μου. Η αυτοδιοίκηση είναι μεράκι, όταν ξεκινήσεις να ασχολείσαι είναι δύσκολο να απεμπλακείς. Είναι ο κόσμος που πιστεύει σε εσένα, είναι ο κόσμος που εμπνέεται από το δικό σου όραμα και δεν θέλεις να τους απογοητεύσεις.

Και έπειτα είναι το δικό σου όνειρο για μια πόλη διαφορετική, που το σμιλεύεις μέσα από τα χρόνια, και  το δουλεύεις μέσα στην κοινωνία. Είναι σημαντικό να νοιώθεις ότι έχεις προσφέρει και ότι το προσωπικό σου αποτύπωμα έχει καταγραφεί.

Μ αρέσει να αγωνίζομαι…και δεν το βάζω εύκολα κάτω.

Ένας λόγος παραπάνω σήμερα, που το αυτοδιοικητικο τοπίο που έχει δημιουργηθεί στην Παλλήνη λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές επιβάλει την παρουσία δημοτικών παρατάξεων όπως αυτή που έχουμε διαμορφώσει από το 2018 μέχρι και σήμερα. Γιατί η Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγούμαι είναι μια παράταξη με συνέχεια, με συνέπεια, με γνώση για τα προβλήματα της πόλης και γείωση στην κοινωνία. Δεν είναι μια ευκαιριακή συγκόλληση κομματικών παραγόντων (ούτε καν αυτοδιοικητικών).

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφραστούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Η μάχη για τους Δήμους θα έπρεπε να είναι μια μάχη για την βελτίωση της πόλης. Μια μάχη μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν την πόλη, που θέλουν να προχωρήσουν την πόλη μπροστά με κοινές αξίες και κοινά οράματα. Μια μάχη για να επικρατήσει ο ικανότερος. Έτσι θα έπρεπε να εκφράζονται οι τοπικές κοινωνίες. Μπορούν όμως? Νομίζω πως όχι, γιατί παρεμβάλλονται τα κόμματα που προσπαθούν με κάθε τρόπο να οικειοποιηθούν τα αποτελέσματα των εκλογών  και να επικαλεστούν το  «χρώμα» του χάρτη της βραδιάς των εκλογών. Το χρώμα του χάρτη δεν αφορά όμως την πόλη και την τοπική κοινωνία.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Συμμετοχή

Σχεδιασμός

Λογοδοσία

Διαφάνεια

Κοινωνική Ισότητα

 

Γιατί Κουνενάκη ; Γιατί να σας στηρίξουν ; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου σας;

 

Γιατί έχω αποδείξει μέσα από την αυτοδιοικητική μου διαδρομή, την εργατικότητα μου και την στοχοπροσήλωση μου. Γιατί έχω αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση για εμένα δεν είναι επάγγελμα ούτε επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά αγάπη για την πόλη που επέλεξα να ζήσω με την οικογένεια μου. Γιατί έχω διαχειριστεί δημόσιο χρήμα και το έχω διαχειριστεί με διαφάνεια και εντιμότητα. Γιατί είμαι έτοιμη μπορώ να διοικήσω. Γιατί η πόλη μας αξίζει το νοικοκύρεμα από μια γυναίκα!