Κυρ, 21 Ιουλ 2024
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

Δήμαρχος Κύθνου: Χρειαζόμαστε προσωπικό για να ξανανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο

3/8/2023

Ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Γαρδέρης με επιστολή του στην υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη ζητά την άμεση διάθεση προσωπικού προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το Μουσείο.

 

Ειδικότερα ο  δήμαρχος Κύθνου αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κύθνου είναι από τα πιο σύγχρονα μουσεία των Κυκλάδων και λειτουργούσε με την υποστήριξη μιας υπαλλήλου του Υπουργείου Πολιτισμού με την Ειδικότητα του Φύλακα Αρχαιοτήτων. Δυστυχώς, η υπάλληλος παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας και της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια για ένα μήνα. Όπως αντιλαμβάνεστε το μουσείο πλέον δεν λειτουργεί και ο Δήμος Κύθνου γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων, ειδικότερα των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις ενέργειες των υπηρεσιών σας, τα μουσεία των Κυκλάδων είναι πλήρως επανδρωμένα με μόνιμο και έκτακτο προσωπικό και στην Κύθνο που υπάρχει μια πλούσια αρχαιολογική συλλογή σε ένα σύγχρονο μουσείο δεν είναι εφικτή η επισκεψιμότητα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κύθνος πλέον είναι ένα νησί με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και συνεχή αυξανόμενη τουριστική προσέλευση και δεν γίνεται να υστερεί στον τομέα του πολιτισμού έχοντας κλειστά μουσεία.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τη διάθεση προσωπικού ώστε η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου να είναι εύρυθμη.