Κυρ, 01 Νοε 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Απένταξη δύο έργων από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 από την Περιφέρεια Αττικής μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις

24/9/2013
Στην απένταξη δύο έργων από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, που, αν και είχαν ενταχθεί για χρηματοδότηση από τον Απρίλιο και το Νοέμβριο του 2012 αντίστοιχα, παρουσίαζαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:

1.      «Αναβάθμιση / Βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνα (Μάνδρα) – Θήβα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 17+700» συνολικού προϋπολογισμού

2.      «Κατασκευή τριών ανισόπεδων Κόμβων στην ευρύτερη περιοχή του Σκαραμαγκά και ολοκλήρωση ημιδιανοιχθέντος τμήματος της 
          Περιφερειακής Αιγάλεω για τη σύνδεσή της με την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου»

Η απόφαση ελήφθη από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, ύστερα από εισήγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, αφού τα έργα παρουσίαζαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, μεγαλύτερες των έξι (6) μηνών σε σχέση με την προγραμματισθείσα πρόοδο και τους όρους της απόφασης ένταξης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα 5 εκ. των πολιτών της Αττικής να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ώστε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, το ΠΕΠ Αττικής να αναδειχθεί σε πραγματικό μοχλό ανάπτυξης, τόνωσης της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης. Για το λόγο αυτό όσα ενταγμένα έργα για κοινοτική χρηματοδότηση «λιμνάζουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να παρουσιάζουν καμία πρόοδο, θα απεντάσσονται. Στη θέση τους θα εισάγονται μόνον όσα συνδυάζουν κοινωνική αναγκαιότητα και επιχειρησιακή ετοιμότητα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Το εθνικό στοίχημα της ανάπτυξης απαιτεί έργα, καθημερινή προσπάθεια και συστηματική συνεργασία από όλους.
Οι Περιφέρειες συνέβαλαν σημαντικά στην αύξηση του ρυθμού απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με τη χώρα μας να κατακτά την 4η θέση από τη 18η που είχε. Αυτή την προσπάθεια δεν θα αφήσουμε κανένα να την ανακόψει».