Παρ, 05 Μαρ 2021
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ουρές στις εφορίες για την έκτακτη εισφορά

7/1/2014
Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα στα γραφεία πρωτοκόλλου των εφοριών, καθώς μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου καταθέτει αιτήσεις για την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι του δημοσίου επικαλούνται δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική.
Σημειώνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2011 και έκτοτε έχει νομιμοποιηθεί (τυπικά έχει αποφασιστεί να επιβληθεί έως το 2016).

Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1%-4% επί του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου.
Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι που στήνονται στην ουρά της εφορίας επικαλούνται για την αίτηση επιστροφής της έκτακτης εισφοράς απόφαση Πρωτοδικείου της Βόρειας Ελλάδας που έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την εισφορά.

Η αίτησή τους, όπως λένε, γίνεται για να μην χάσουν το δικαίωμα επιστροφής της εισφοράς καθώς τρέχουν προθεσμίες παραγραφής.
Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση από την πλευρά του υπουργείου για επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης χωρίς να διευκρινίζουν αν όσοι υποβάλλουν την σχετική αίτηση θα τους επιστραφεί τελικά ή όχι η εισφορά.

Πηγή:www.capital.gr

Δείτε εδω το δημοσιευμα του ΑΙΡΕΤΟΥ την 1-1-2014 http://www.airetos.gr/default.aspx?pageid=11074