Δευ, 18 Νοε 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Νέες Υπογειοποιήσεις  Δικτύων της ΔΕΗ σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης

20/6/2013

Σπουδαίες  παρεμβάσεις  της Δημοτικής Αρχής  που προβλέπουν νέες Υπογειοποιήσεις  Δικτύων της ΔΕΗ σε περιοχές του Ηρακλείου. 
 
Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Κουρλετάκη  δύο συμβάσεις με την ΔΕΗ.

Η πρώτη που αφορά την Υπογειοποίηση των Δικτύων στη Λεωφόρο Νικ Πλαστήρα και των οδών Πέριξ του Π.Σ.Κ.Η στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση των βασικών οδών πρόσβασης και του περιβάλλοντα χώρου του Πολιτιστικού – Συνεδριακού κέντρου Ηρακλείου» έχει προϋπολογισμό 559.110.76 ευρώ ,χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ και μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή υπόγειου δικτύου μήκους 4.949 μέτρων .
 
ΠΕΡΙΟΧΗ «ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ»
 
Η δεύτερη σύμβαση αφορά την Υπογειοποίηση των Δικτύων στη περιοχή «Θαλασσινά» της Αλικαρνασσού(οδοί Σταδίου ,Ηρακλείτου ,Ηροδότου, Δημοκρατίας) έχει προϋπολογισμό 405.576.03 ευρώ και χρηματοδοτείται επίσης από το ΕΣΠΑ Σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο  θα έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών και προβλέπεται  η κατασκευή νέων δικτύων μήκους μήκους 4.364 μέτρων
  
Γ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  
  Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης οι νέες αυτές σημαντικές παρεμβάσεις εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό για την Υπογειοποίηση των Δικτύων Κοινής Ωφέλειας σε όλους τους δρόμους του Ηρακλείου.
  Ήδη, όπως είπε ο κ. Κουράκης υλοποιούνται πάρα πολλά έργα τα οποία   δεν έχουν στόχο μόνο την αισθητική αναβάθμισή τους  αλλά αποτελούν και βασικό στοιχείο για μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία του Περιβάλλοντος.