Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Στο δρόμο Χαρά Κυπάρισου Αγοραστός Καραλαριώτου

18/6/2013
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης της βατότητας της οδού Χαράς – Κυπάρισου. Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσε από κοντά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πηνειού και δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Λαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου. Το έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έχει ως φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας- Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για έναν δρόμο μήκους 6,7 χιλιομέτρων ο οποίος με την ολοκλήρωσή του δημιουργεί ένα δίκτυο οδικών προσβάσεων στην εν λόγω περιοχή του Δήμου Κιλελέρ και της Π.Ε. Λάρισας. Το έργο αυτό προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ προσδίδει ασφάλεια στις μετακινήσεις εντός του Δήμου, βελτιώνει την προσβασιμότητα προς όφελος των πολιτών και ολοκληρώνει τους κάθετους άξονες της ευρύτερης περιοχής που ενώνονται με τον κεντρικό δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων και τη σύνδεση με την Καρδίτσα. Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, προσπαθούμε με τα έργα αυτά να στηρίξουμε θέσεις εργασίας διαχέοντας χρήματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Ο δρόμος  Χαρά  - Κυπάρισσος ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Είναι σημαντικός γιατί ενώνει τα χωριά του δήμου Κιλελέρ και την επαρχία Φαρσάλων με τον πρώην δήμο Κραννώνα και κατ’ επέκταση με την Καρδίτσα. Με την ολοκλήρωσή του θα βοηθήσει στην ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει και τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων. Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς δεδομένου ότι η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη».

Με την εργολαβία, αυτή πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας και ασφαλτικών. Αναλυτικά, θα γίνουν τα απαιτούμενα χωματουργικά και τεχνικά έργα, θα διαστρωθεί μία στρώση υπόβασης, μία στρώση βάσης και ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Θα κατασκευαστεί επίσης οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάση των τεχνικών προδιαγραφών και των υποδείξεων της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε Λάρισας. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να βελτιωθεί η βατότητα της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρόντες κατά την αυτοψία ήταν ακόμη, η αντιδήμαρχος Κιλελέρ κ. Ζωή Ανυφαντή, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χαράς και Κυπάρισου, ο δ/ντης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, υπηρεσιακά στελέχη της δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «Καθάριος ΑΤΕΒΕ».