Κυρ, 20 Οκτ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

Ερωτήματα για τη νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας στη Σταμάτα από τους Ενεργούς Πολίτες Διονύσου

22/4/2013
Ανακοίνωση των Ενεργών Πολιτών Διονύσου

Μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σταμάτας, του συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Βαγγ. Πέππα και κατοίκων της Σταμάτας, απομακρύνθηκε η κεραία κινητής τηλεφωνίας της Cosmote που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
 
Τώρα, όπως αποκαλύπτεται από σχετικό έγγραφο προς τον κ. δήμαρχο Διονύσου, σχεδιάζεται η μετεγκατάσταση της κεραίας σε χώρο που της υπέδειξε ο Δήμος, κοντά στην υδατοδεξαμενή ύδρευσης.
 
Η δημοτική κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ  απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα προς τον κ. δήμαρχο:
 
1.       Με βάση ποια κριτήρια υποδείχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος μετεγκατάστασης της;
2.       Ποιος αποφάσισε και υπέδειξε το νέο χώρο;
3.       Υπήρξε πρόνοια διερεύνησης των συνεπειών από την λειτουργία της κεραίας στο συγκεκριμένο σημείο και αν ναι, από ποια υπηρεσία του Δήμου (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Τεχνική Υπηρεσία);
4.       Γιατί δεν ενημερώθηκε μέχρι σήμερα και δεν ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας;
5.       Αφού ο κ. δήμαρχος Διονύσου, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, συναίνεσε για την εγκατάσταση της νέας κεραίας σε δημοτικό χώρο, με ποιους όρους και ποιο τίμημα θα γίνει αυτή;
 
 
Η δημοτική κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ  ζητούμε πλήρη και άμεση ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, πριν υπάρξει οποιαδήποτε δεσμευτική απόφαση. Είμαστε πλήρως αντίθετοι σε παρόμοιες πρακτικές και μεθοδεύσεις, που αγνοούν συστηματικά την τοπική κοινωνία και επιβάλλουν de facto προειλημμένες άνωθεν αποφάσεις.