Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Aνοικτή δημοπρασία  προϋπολογισμού 712.005,00€ για διαμόρφωση ακινήτου στο Δήμο Χερσονήσου

22/3/2013
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου κατά τη συνεδρίασή του στις 12/03/2013  μετά από εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΥ) του Δήμου, ενέκρινε με την υπ’ αριθ. 106/2013 απόφασή του τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση χώρου δημοτικού ακινήτου στον οικισμό Πισκοπιανό Δ.Ε. Χερσονήσου». 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 712.005,00€ και η εκτέλεσή του θα γίνει μετά από ανοικτή δημοπρασία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2  Απριλίου 2013 στις 10.00 πμ.

Σύντομη Περιγραφή του έργου

Το εν λόγω έργο  αφορά στη διαμόρφωση δημοτικού οικοπέδου στον οικισμό Πισκοπιανό της Δ.Ε. Χερσονήσου και διαμόρφωση σε αυτόν καθιστικών χώρων, διαδρομών περιπάτου και παιδικής χαράς, καθώς και στην ανακαίνιση διώροφου υφιστάμενου κτιρίου και μίας αίθουσας κάτω από το κιόσκι.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση διαφορετικών υλικών, την αλλαγή επιπέδων, τη δημιουργία κατασκευών σκίασης και σηματοδότησης των εισόδων, την κατασκευή παρτεριών και τη φύτευση φυτών, την επένδυση με διακοσμητικά υλικά και τη δημιουργία φωτεινών διαδρομών με φώτα εντοιχισμένα, επίτοιχα ή τοποθετημένα σε ιστό.

Πιο συγκεκριμένα, στον πολυεπίπεδο χώρο, όπως διαμορφώνεται , προτείνεται η δημιουργία χώρων εισόδων με παράλληλη δημιουργία σκιασμένων χώρων καθιστικών, χώρος ψυχαγωγίας και καθιστικού με την τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, και χώρος παιδικής χαράς.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή προωθεί ενέργειες και δράσεις για την αποκατάσταση και την ανάδειξη τόσο του οικοπολιτιστικού αποθέματος της ενδοχώρας, όσο και της φυσιογνωμίας των οικισμών της, καταδεικνύοντας αφενός τη σημαντικότητά τους, όσον αφορά την τοπική οικονομία και αφετέρου, τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ένταξη των διαθέσιμων πολιτιστικών και φυσικών πόρων της ενδοχώρας σε ένα ολοκληρωμένο θεματικά και χωρικά τουριστικό προϊόν, όπως γίνεται με το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου(Ο.Σ.Α.Π.Υ.) του Δήμου Χερσονήσου».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τη διακήρυξη και πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του Δήμου Χερσονήσου 

http://www.hersonisos.gr/press-release/contests/piskopiano0313.html