Τετ, 16 Οκτ 2019
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ξεμπλοκάρισε από το ΣτΕ το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων

21/3/2013
Την ικανοποίηση του για το ‘ξεμπλοκάρισμα’ από το Συμβούλιο της Επικρατείας το έργου επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη Κρήτη εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ είπε ότι «αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι έχουμε ανάδοχο και ότι αναμένουμε σύντομα
να ξεκινήσουν οι διαδικασίες του μεγαλύτερου σήμερα αναπτυξιακού έργου της Κρήτης». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας, των πολιτικών παραγόντων της Κρήτης, και των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης για το όλο θέμα αλλά και στην παρουσία του ίδιου με τον δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη στην συζήτηση που έγινε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Οι κ.κ. Αρναουτάκης και Σκουλάκης που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο με τον εκπρόσωπο του νομικού συμβουλίου του Κράτους, είχαν τονίσει προς πάσα κατεύθυνση την αναγκαιότητα της άμεσης έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, προκειμένου να εκλείψουν τα τελευταία εμπόδια που ‘φρέναραν’ το μεγάλο έργο.
«Μαζί με τον δήμαρχο Χανίων Μανόλη Σκουλάκη παρακολουθήσαμε το έργο σε όλη του την διαδρομή, όπως επίσης με τους Υπουργούς, τους τοπικούς βουλευτές, και φορείς. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο ύψους 110 εκ. ευρώ, που δεν έπρεπε να χαθεί από την Κρήτη», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, προσθέτοντας ότι, «οι πόροι είναι ελάχιστοι από το ΕΣΠΑ και πρέπει να αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς. Η απόφαση του ΣτΕ έχει ανακοινωθεί, και αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι έχουμε ανάδοχο για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σήμερα στην Κρήτη». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης είπε, ότι, μετά το αεροδρόμιο Χανίων είναι πότε θα υπάρξουν εξελίξεις για το αεροδρόμιο Καστελλίου.