Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

3.549.346  εκατ. Ευρώ  από το ΕΣΠΑ για την ολοκλήρωση των δικτύων συλλογής και απορροής ακαθάρτων

19/3/2013
Με την ένταξη του Νέου Σχεδίου πόλεως  της Κορίνθου, του Αγίου Γεωργίου και της Μπαθαρίστρας, παράλληλα με τις διαπλατύνσεις  και ασφαλτοστρώσεις των προβλεπομένων και υφισταμένων δρόμων καθώς και την δημιουργία πλατειών, προχωρούν ταυτόχρονα και  σημαντικά έργα υποδομών, όπως είναι αυτά των λυμάτων στις παραπάνω συνοικίες.  

Τα συγκεκριμένα έργα είναι αρκετών χιλιομέτρων, είναι συνολικού προϋπολογισμού  3.549.346,  εκατ. Ευρώ, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αφορούν την ολοκλήρωση της συλλογής και απορροής ακαθάρτων, όπου στον Άγιο Γεώργιο το δίκτυο των παρεμβάσεων κάλυψαν όλη η περιοχή, ενώ στην Μπαθαρίστρα ένα πολύ μεγάλο μέρος της.

Η ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων αποχέτευσης των λυμάτων, θα ανακουφίσουν τους πολίτες από περιττά έξοδα και θα δώσουν διέξοδο στα χρόνια προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών της πόλης. Με αυτό τον τρόπο, θα αλλάξει προς το καλύτερο η φυσιογνωμία τους, δίνοντας επιπλέον την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας νέος πόλος έλξης στις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου και της Μπαθαρίστρας, αφού τα συγκεκριμένα αυτά έργα θα τις αναβαθμίσουν αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα.