Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Αντιπλημμυρικά στη Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

22/2/2013
Δύο συμβάσεις για οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 287.323,21 ευρώ και μια μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους της Π.Ε. Μαγνησίας προϋπολογισμού 150.000 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα τα δυο οδικά έργα αφορούν «Συντηρήσεις – Ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα του οδικού δικτύου της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων». Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους ΚΑΠ της Π.Ε.. Μαγνησίας.

Για τα έργα αυτά ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. «Με τις παρούσες εργολαβίες πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες συντήρησης οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν». 

Παράλληλα η σύμβαση για τη μελέτη αφορά το έργο: «Μελέτη επειγόντων αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρων Ξηριά, Σεσουλιώτη και Κακαβιώτη» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ(με ΦΠΑ). Αντικείμενο της μελέτης είναι η οριστική διευθέτηση του χειμάρρου Ξηριά τμήματος κατάντη της γέφυρας Αθηνών, έως τη διαμορφωμένη από έργα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου εκβολή χειμάρρου. Παράλληλα πρόκειται να εκπονηθεί υδρολογική μελέτη για τους ανωτέρω χείμαρρους και ο έλεγχος παροχών σχεδιασμού βάση αυτής.
«Τελικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση της μελέτης να μας οδηγήσει στην υλοποίηση ενός έργου που εξασφαλίζει την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία της περιοχής από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης, που εμφανίζονται κατά καιρούς. Με έργα όπως αυτό προστατεύουμε το περιβάλλον, την περιουσία των ανθρώπων και τον ίδιο τον άνθρωπο».