Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

29/1/2013
 Νέο Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ αποκτά σύντομα το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας μετά την έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ειδικότερα, μετά την οριστικοποίηση των προδιαγραφών και ειδών εξοπλισμού από τον φορέα του έργου, υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η έγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Προμήθεια και Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας» προϋπολογισμού 1.468.060,47 € (με ΦΠΑ).  Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες. Με το έργο αυτό ενισχύουμε κλινικές και τμήματα του Γ.Ν. Καρδίτσας ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες». 
           
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του εξοπλισμού  του Νοσοκομείου με νέα ιατρικά μηχανήματα, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας  του Νοσοκομείου και συνεπώς την βελτίωση της ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του. Η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού περιλαμβάνει είδη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τη Χειρουργική Κλινική, το Ακτινολογικό τμήμα, το Παιδιατρικό τμήμα, το Μικροβιολογικό, το Παθολογοανατομικό, την Καρδιολογική κλινική, την Οφθαλμολογική, το Γαστρεντερολογικό τμήμα, το τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.