Τετ, 23 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Στο ΕΣΠΑ έργο ανάπλασης στη Χαλανδρίτσα

7/12/2012
Υπεγράφη το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η πράξη ένταξης στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων του ΕΣΠΑ του έργου ανάπλασης και διαμόρφωσης του πολεοδομικού ιστού του ιστορικού πυρήνα Χαλανδρίτσας, στον Δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 1.054.000 ευρώ, αφορά στην ανάπλαση, ανακατασκευή, διαμόρφωση των πεζόδρομων, πλατωμάτων και των οδών της συνοικίας Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλανδρίτσας, με παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση των εγκαταστάσεων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Επίσης, προβλέπονται λειτουργικές διαμορφώσεις και αστικός εξοπλισμός.

Ο συνολικός χώρος της ενότητας που θα εξυπηρετηθεί, σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη, είναι 45 στρέμματα, η δε καθαρή επιφάνεια παρέμβασης είναι 4,5 στρέμματα. Συνοπτικά, οι εργασίες που θα παραδοθούν, πέραν της κατασκευής νέων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων, είναι επίστρωση όλων των χώρων με φυσική πέτρα τοπικής προέλευσης με την μορφή καλντεριμιού, επισκευή ή ανακατασκευή των υφιστάμενων λιθοδομών σε χαρακτηριστικές θέσεις της περιοχής, νέες λιθοδομές όπου προβλέπεται για την ασφάλεια των περιπατητών κ.α.

Επίσης, το Τεχνικό Δελτίο του έργου προβλέπει κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση κοινόχρηστου φωτισμού. Παράλληλα, η όλη παρέμβαση θα συνοδευτεί από υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή παρέμβασης.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι οι 27 μήνες και δικαιούχος είναι ο Δήμος Ερυμάνθου.