Πεμ, 29 Οκτ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα. Επίσκεψη Λ. Κατσέλη σε Έβρο και Ξάνθη

10/3/2011
Διήμερη επίσκεψη στους Νομούς Έβρου και Ξάνθης, πραγματοποιεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.

Η Υπουργός Εργασίας, θα έχει κατά τη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις εργασίας με όλους τους τοπικούς φορείς, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις πρωτοβουλίες των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων και της Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την Παρασκευή θα υπογραφεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης το πρώτο Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων.

Όπως ανέφερε και κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη η κ. Κατσέλη, το Υπουργείο Εργασίας θα συνάψει πρωτόκολλα συνεργασίας με τις 13 Περιφέρειες της χώρας με τα οποία θα εκχωρεί στις Ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές της Περιφέρειας την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικού κόστους 190 εκ. ευρω και απευθύνονται σε 37.000 ωφελούμενους και στοχεύουν σε απόκτηση εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας και στο σχεδιασμό νέων ανταγωνιστικών προγραμμάτων με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης .

Στα προγράμματα αυτά μπορούν να ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι, ευάλωτες ομάδες, άνεργοι νέοι επιστήμονες, νέοι αγρότες κ.λ..

Τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα σχεδιάστηκαν, με βάση την εμπειρία της εφαρμογής του πρώτου πιλοτικού προγράμματος που είχε υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ στην Καστοριά και είναι στοχευόμενα στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε περιφέρειας.

Πηγή: www.athina984.gr