Τετ, 19 Ιαν 2022
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Γιαννακόπουλος Δημήτρης*: Εφιάλτης για τα Γλυκά Νερά η αποχέτευση, μεγάλες οι ευθύνες του δήμου

18/4/2021
Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος από την καί τυπικά ανάληψη τής δημοτικής αρχής από τόν κ.Μαδη που με την αμέριστη βοήθεια (στήριξη) τού κ.Θαναση Σταύρου συνδιοικούν τό δήμο Παιανίας και από κοινού αποφασίζουν για τίς τύχες της πόλης μας.
Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε δεί τίποτα απολύτως να γίνεται για την ανάπτυξη της πόλης μας και όσες δράσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν αγγίζουν όλη την κοινωνία τών δύο πόλεων!
Παρά τό ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε ώς παρακαταθήκη πολλά προγράμματα πχ Φιλόδημος και ΕΣΠΑ.

Η νέα δημοτική αρχή από την στιγμή που ανέλαβε έβαλε ως στόχο νά δώσει πίσω τά χρήματα στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών χωρίς να έχει στα χέρια της τελεσίδικη απόφαση
Ευτυχώς μετά από πολλές προσπάθειες και αγώνα τού προηγούμενου δημάρχου Σπύρου Στάμου σταμάτησε στο παρά πέντε αυτή η παράλογη εμμονή τής δημοτικής αρχής να χρέωσει τον δήμο με δάνειο 8.500.000 ευρώ ενώ είχε τα 5.000.000 ήδη στο ταμείο του!
Επίσης η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε καί ένα τεράστιας σημασίας έργο για την πόλη τών Γλυκών Νερών πού παρολίγο νά απενταχτει τό 2014 διότι είχε αφεθεί στην τύχη του!
Μετά από από μεγάλο αγώνα τού πρώην δημάρχου και τού επιτελείου του τό έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Εδώ αρχίζει τό δράμα τών κατοίκων τών Γλυκών Νερών!
Ενώ όλοι μαζί πανηγυριζαμε τώρα έχουμε αρχίσει να δυσανασχετουμε.
Ο λόγος είναι ο εξής:
Ένα έργο που τό περιμέναμε για δεκαετίες, αυτο της αποχέτευσης  τώρα έχει γίνει εφιάλτης, τά ατυχήματα είναι αν όχι καθημερινό φαινόμενο μηνιαίο σίγουρα. Ιδιαίτερα τίς ημερες που βρέχει!
Ο κ. Μαδης και ιδιαίτερα ο κ.Θανασης ( αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας)έχουν κάνει ευαγγέλιο τη σύμβαση μεταξύ δήμου και ΕΥΔΑΠ και από θέση παρατηρητή ενώ βλέπουν τά ελλειπή μέτρα προστασίας για πεζούς καί οδηγούς δεν κάνουν τίποτα, ισχυριζόμενοι ότι για τό έργο τόν πρώτο λόγο τόν έχει η ΕΥΔΑΠ και η εταιρεία που έχει αναλάβει τό έργο.
Εδώ θέλω να σημειώσω ότι μέσα στη σύμβαση υπάρχει μια τριμελής επιτροπή η οποία θά έπρεπε μέσα στον ενάμιση χρόνο να έχει συνεδριάσει τρεις φορές κατά την σύμβαση, έχουν ζητηθεί τά πρακτικά τά οποία και περιμένουμε.
Υπάρχει όμως και άλλη μία επιτροπή πού έχει νά κάνει με την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας.
Πού είναι;
Τί κάνει;
Γιατί το έργο έχει τόσες αστοχίες;
Γιατί τόσα ατυχήματα;
Γιατί τόσα πρόχειρα μπαλώματα στους δρόμους;
Γιατί δεν φτιάχνονται οι δρόμοι σωστά;
Τί δρόμους θα έχουμε μετά τό τέλος τού έργου;
Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος νά μας απαντήσει χωρίς να στέκεται στη σύμβαση;
Επιτέλους ο δήμαρχος καί ο αντιδήμαρχος Γλυκών Νερών πρέπει να καταλάβουν ότι οι δρόμοι τά πεζοδρόμια καί ότι άλλο αφήσει πίσω η αποχέτευση είναι δημοτική περιουσία και πρέπει να την προστατεύσουν με κάθε τρόπο!
Τέλος μία επισήμανση!
Θέλουμε το έργο νά συνεχίσει καί νά τελειώσει.
Μας ενδιαφέρει η απρόσκοπτη λειτουργία του.
Αλλά με τούς ρυθμούς αυτούς και με αυτές τις αστοχίες στην κατασκευή του νομίζουμε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει πράξη αυτό πού δεσμεύτηκε στο τελευταίο συμβούλιο η ΕΥΔΑΠ.
Νά σταματήσει νά προχωρά για λίγο διάστημα και να δοθεί εντολή να ξεκινήσει η αποκατάσταση τών ήδη σκαμενων δρόμων κάτι πού δεν έχει γίνει ακόμη αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την απόφαση αυτή!!!!

( Την απόλυτη ευθύνη την έχει η δημοτική αρχή).

Τέλος θά ήθελα να επισημάνω ότι είμαστε ό μόνος δήμος που μετά την τετραετία μνημονίων και την επελαση της πανδημίας αυξήθηκαν τά δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης πού φτάνουν μεσοσταθμικα τό 70% την ώρα πού ακούγεται ότι ο κ. Μαδης θέλει να παραχωρήσει το δυκτιο ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ.
Γιατί λοιπόν αυτή η αύξηση;
Γιατί αυτή η μη όχληση στην ΕΥΔΑΠ όσων αφορά τίς αστοχίες τού έργου? Μήπως όλα έχουν σχέση με την παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης.....;

Παραχωρώντας βέβαια τό δυκτιο στην ΕΥΔΑΠ πού μεγάλα κομμάτια τού είναι παλιά καί όι βλάβες συχνές όι πολίτες θά έρθουν αντιμέτωποι με ένα ακόμη πρόβλημα την μη έγκαιρη αποκατάσταση τών βλαβών διότι όπως όλοι γνωρίζουμε η ΕΥΔΑΠ έχει σύμβαση με ιδιώτες τεχνικούς και αυτό συνεπάγεται καθυστερήσεις ενώ τώρα χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες τών υπαλλήλων του δήμου γίνεται τό καλύτερο δυνατόν!!!

*Γιαννακόπουλος Δημήτρης
Γραμματέας ΔΟ Κινήματος Αλλαγής Παιανίας Γλυκών Νερών
καί μέλλος τού τομέα αυτοδιοίκησης.
Πρώην δημοτικός σύμβουλος