Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Γιάννης Σταθόπουλος* στον ΑΙΡΕΤΟ: Σχεδιάσαμε- Πραγματοποιήσαμε -Συνεχίζουμε

26/5/2019

 * δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

  

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

Πέρασαν 4,5 χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 2014  όταν η  Ανεξάρτητη Δημοτική μας  Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής», στην οποία συναντηθήκαμε πολίτες ακομμάτιστοι αλλά και από όλα τα δημοκρατικά κόμματα και μας ενώνει  ένα κοινό όραμα - πλαίσιο αρχών για την πόλη, ανέλαβε καθήκοντα  ως Δημοτική Αρχή και ξεκίνησε να υλοποιεί το σχέδιο μας για την πόλη.

Σε μνημονικές συνθήκες, με τόλμη και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Δημότη ανοίξαμε όλα τα θέματα  του Δήμου μας. Στη βάση του συνεκτικού αναπτυξιακού στρατηγικού μας προγράμματος  και εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις πάνω από 45 εκ. €, έχουμε  πετύχει αποτελέσματα που αλλάζουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ

Έτσι επιλύσαμε και επιλύουμε θέματα «αγκάθια» της πόλης μας:

Ø  Αποπερατώσαμε και λειτουργούμε ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα  11.000τμ, προϋπολογισμού 5,2 εκ. €, που στεγάζει τα 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια (η κατασκευή του είχε διακοπεί το 2008).

Ø  Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ανέγερση Δημαρχείου που αποτελούσε στόχο πολλών Δημοτικών αρχών. Το έργο δημοπρατήθηκε  και θα ξεκινήσει μέσα στο 2019.

Ø  Αποκτήσαμε το κτήμα (6.700 τμ) και την οικία Ιόλα (1600 τμ), χρόνιο αίτημα της πόλης και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ανάπλαση τους με 2,5 εκ € από το ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η Αγία Παρασκευή θα διαθέτει ένα κορυφαίο κέντρο Πολιτισμού, με ισχυρή δυνατότητα να αναδειχτεί σε ευρείας ακτινοβολίας τοπόσημο.

Ø  Τριπλασιάσαμε το δίκτυο αγωγών ομβρίων ανεβάζοντας την κάλυψη της πόλης από 13% σε 40%, με αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 8εκ.€, που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών

Ø  Εκτελούμε τις διανοίξεις-πεζοδρομήσεις  οδών στα Πευκάκια, ένα σημαντικό έργο υποδομής προϋπολογισμού 1 εκ. €.

Ø  Δημοπρατήσαμε την ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €, που ξεκινά σύντομα και  θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την εικόνα της περιοχής του Αι Γιάννη.

Ø  Ξεκινάμε σύντομα την ανάπλαση των οδών πέριξ της Κεντρικής Πλατείας, προϋπολογισμού 863.500€, που θα ολοκληρωθεί εντός του 2019. Το έργο ενώνει την Πλατεία με την αγορά, αναβαθμίζει την περιοχή αισθητικά και λειτουργικά.

Ø  Αναβαθμίσαμε όλα  τα Σχολεία της πόλης με πλήθος έργα και παρεμβάσεις συνολικού ύψους πλέον των 3 εκ. ευρώ και ξεκινά σύντομα με χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ η ανέγερση  του 14ου Νηπιαγωγείου.

Ø  Αξιοποιούμε την επί χρόνια αδρανή Δημοτική περιουσία (κληροδοτήματα Γιαβάση, Πρίγγουρη, Ασημακόπουλου κ.α.)

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

·         Δώσαμε με επιτυχία την απαιτητική  μάχη της καθημερινότητας σε κάθε τομέα: Αναβαθμίσαμε την καθαριότητα δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή (30 Γωνιές Ανακύκλωσης 5 ρευμάτων, Κινητό Πράσινο Σημείο, 11 συστημάτα Βυθιζόμενων  Κάδων κ.α.). Κάναμε  ασφαλτοστρώσεις 24 χλμ, κατασκευές-αναπλάσεις πεζοδρομίων 14χλμ και  αναπλάσεις πάρκων, πλατειών και ελεύθερων χώρων. Αναπλάσαμε και πιστοποιήσαμε όλες τις Παιδικές Χαρές και ολοκληρώνουμε νέα.

·         Αναπλάσαμε και αδειοδοτήσαμε όλους τους Αθλητικούς χώρους.

·         Δημιουργήσαμε  ισχυρό Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας με κοινωνικές δομές, μειώσεις 20% τα Δημοτικά τέλη και πλήρη απαλλαγή ευάλωτων ομάδων, απαλλαγές από τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, δεκάδες δράσεις πρόληψης και υγείας, κ.α.

·         Επαναλειτουργήσαμε το Δημοτικό θερινό κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο, καθιερώσαμε νέες Πολιτιστικές διοργανώσεις-θεσμούς (“Summertime” με την ΕΡΤ, Απόκριες-Καρναβάλι με τους συλλόγους της πόλης, Τέχνη στον κήπο του Ιόλα) και αναβαθμίσαμε τις δομές και τα προγράμματα πολιτισμού καθιστώντας την πόλη πυρήνα Πολιτιστικής Δημιουργίας.

·         Βελτιώσαμε την εξυπηρέτηση την επικοινωνία και την συμμετοχή των πολιτών και εφαρμόσαμε πιλοτικά τον Συμμετοχικό Προϋπολογισμό.

Δεκάδες ακόμη είναι τα μικρότερα έργα, τα προγράμματα και οι δράσεις, σε κάθε γειτονιά της πόλης και σε κάθε τομέα δράσης του Δήμου μας, που υλοποιήσαμε αυτά τα 4,5 χρόνια και που δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν στο παρόν άρθρο. 

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Έχουμε κάνει πολλά, μένουν όμως και πολλά άλλα με κυριότερα όσα έχουμε ήδη δρομολογήσει, με σχεδιασμό και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για τα περισσότερα: Την ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου και νέου Παιδικού Σταθμού, την ανάπλαση της πλατείας Αι Γιάννη και του πάρκου «Στ. Κώτσης», την ολοκλήρωση μελέτης αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου, την αλλαγή του οδοφωτισμού, τη μελέτη κατασκευής Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια, τη γενίκευση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, την εκπόνηση και εφαρμογή ΣΒΑΚ, την ακόμη καλύτερη «έξυπνη πόλη», με εισαγωγή εφαρμογών σε όλους τους τομείς του Δήμου και τη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Συνεχίζουμε λοιπόν μαζί με τους πολίτες, με σχέδιο, βούληση και αποφασιστικότητα τη μεγάλη προσπάθεια με στόχο να πάμε την Αγία Παρασκευή ακόμα πιο μπροστά. Τώρα ακόμη πιο δυνατοί και σίγουροι, αφού έχουμε υλοποιήσει σημαντικό μέρος του προγράμματός μας και οι πολίτες μας εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο.