Τετ, 16 Οκτ 2019
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Θεόδωρος Αμπατζόγλου* στον AIRETO: Γυρίζουμε σελίδα, περνάμε το Μαρούσι στη Νέα Εποχή

29/5/2019

  *Υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου

Η αγάπη του για το Μαρούσι ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα γα το αξίωμα του δημάρχου, στις προσέχεις δημοτικές εκλογές.

Το όραμα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για το Μαρούσι είναι να γίνει Δήμος-πρότυπο. Να αξιοποιήσει τα θετικά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και να περάσει στη Νέα Εποχή.  Μια πόλη που  θα σέβεται τον ανθρώπινο  χαρακτήρα της και παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Κύριε Αμπατζόγλου, γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι,  στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές;

 

Τρεις είναι κυρίως  οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Πρώτος λόγος, η αγάπη μου για την πόλη που ζω , δημιούργησα οικογένεια κι έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Δεύτερος λόγος, η πίστη μου στις μεγάλες δυνατότητες που έχει ως Δήμος, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας, με πρωταγωνιστές τους πολίτες. Και ο τρίτος λόγος, γιατί υπάρχουν ήδη οι ισχυρές βάσεις για να πάει το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια ακόμη πιο ψηλά. Είναι λοιπόν μια απόφαση ευθύνης και συνέπειας . 

 

Το όνομα του συνδυασμού σας είναι Νέα Εποχή. Πιστεύετε ότι με την εκλογή σας, έρχεται  «Νέα Εποχή» για το Μαρούσι;

Το  όραμά μου, των συνεργατών μου  και όσων στηρίζουν αυτή την προσπάθεια είναι γίνει το Μαρούσι Δήμος-πρότυπο. Να παραμείνει μια ανθρώπινη πόλη χωρίς να απωλέσει την μητροπολιτικότητά της ως οικονομικό κέντρο της Βόρειας Αττικής. Ουσιαστικά το στοίχημά μας είναι η πόλη μας να συμμετέχει ενεργά στις αλλαγές που συντελούνται στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή μας με ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Να μπει στη νέα εποχή, με πρωταγωνιστή τον πολίτη. Το σχέδιο μας είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα θετικά που έχουν γίνει στην πόλη μας τα προηγούμενα χρόνια , ώστε πάνω σε σωστές  βάσεις , να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας, που θα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις και ανάγκες της νέας εποχής. Η Νέα Εποχή για μας σημαίνει μετεξέλιξη του προαστίου μας σε μία πόλη που θα διατηρεί και θα σέβεται τον ανθρώπινο  χαρακτήρα της και παράλληλα θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας σε όποιον επενδύει, εργάζεται και ζει σε αυτήν.

Κύριε Αμπατζόγλου ποιές  θα είναι οι προτεραιότητές σας, εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος στο Μαρούσι;

Προτεραιότητά μας, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα που είτε δεν επιλύθηκαν στο παρελθόν, είτε αποτελούν «ζητήματα νέας γενιάς». Με βάση τις πραγματικές μας δυνατότητες, με όραμα αλλά και ρεαλισμό, το τρίπτυχο στο οποίο θα ρίξουμε όλο μας το βάρος είναι «Ασφάλεια-Φωτισμός-Καθαριότητα». Με άλλα λόγια, δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που πρέπει να εξασφαλίσουμε σε όσους ζουν ή εργάζονται στο προάστιό μας.  Πέραν αυτών, οι  μεγάλοι άξονες του προγράμματος μας είναι η αναβάθμιση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, η ολοκλήρωση των έργων και η ποιοτική αναβάθμιση των δρόμων και των πεζοδρομίων. Όμως Μαρούσι δεν είναι μόνον το Κέντρο. Γι αυτό, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της αστικής κινητικότητας μέσω της  δημοτικής συγκοινωνίας με άμεσες παρεμβάσεις, που στόχο θα έχουν τη βελτίωση της κυκλοφορίας σε όλο το Μαρούσι και κυρίως τις περιοχές που είναι επιβαρυμένες από τις υπερ-τοπικές χρήσεις. Μεγάλο μας στοίχημα, να κατάφέρουμε κάθε γειτονιά της πόλης μας να είναι λειτουργικά αυτόνομη . Αυτό σημαίνει στην πράξη να έχει τις δικές της κοινωνικές και αθλητικές υποδομές για τη στήριξη και δημιουργική απασχόληση των κατοίκων της. Τις δικές της παιδικές χαρές , για τις ανάγκες των οικογενειών. Τους δρόμους και τα πεζοδρόμια που θα καθιστούν την κυκλοφορία ασφαλή κι άνετη. Και άπλετο φως, για να αναδεικνύονται οι ομορφιές και να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς. Στόχος μας για την επόμενη τετραετία είναι να κάνουμε το Μαρούσι, την πόλη που θα «ζηλεύεις» να ζεις και να εργάζεσαι.

Ποια είναι η άποψή σας για τον «Κλεισθένη»;

Η επίλυση των προβλημάτων της αυτοδιοίκησης, απαιτεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης. Απαιτεί αποκέντρωση πόρων , ευθυνών κι αρμοδιοτήτων. Ο «Κλεισθένης» δεν λύνει τα λειτουργικά αδιέξοδα που προξενεί ο «σφικτός εναγκαλισμός» του Κράτους με την αυτοδιοίκηση.  Δεν είναι μεταρρύθμιση. Δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργική ανεξαρτησία των Δήμων. Δεν επιλύει το ζήτημα της αλληλεπικάλυψης αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων φορέων του Κράτους. Περιορίζεται απλά στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων του θεσμού μας. Μας πάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς θα  φέρει την ακυβερνησία στους Δήμους. Από την άλλη βέβαια το σκηνικό που δημιουργεί μας ενώνει, μας δυναμώνει και μας κινητοποιεί.

 

Είστε ανοιχτός σε συνεργασίες;

 

Είναι στο DNA της δημοτικής μας παράταξης η κουλτούρα της συναίνεσης και συνεργασίας, γι αυτό θα επιδιώξουμε προεκλογικά  προγραμματικές συγκλίσεις και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, προγραμματικές συνεργασίες. Με «φανερή» κι όχι κρυφή ατζέντα.

Θα διεκδικήσουμε να πετύχουμε μία ισχυρή  «πρωτιά»  στην κάλπη, αλλά θα επιδιώξουμε από την επομένη κιόλας των εκλογών, να συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.