Παρ, 25 Σεπ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

«Προίκα» στον Καλλικράτη ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κτήριο από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής.
Προχώρησε στη δημοπράτηση ο Αριστείδης Αρκουδάρης

26/1/2010
Στη δημοπράτηση του νέου ιδιόκτητου κτιρίου Διοίκησης προχώρησε η Ν.Α. Δυτικής Αττικής, αξιοποιώντας την δωρεά που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή που θα συμβάλει στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ταυτόχρονα οι προβλεπόμενοι χώροι, οι υποδομές που θα υπάρξουν και οι προβλέψεις που έχουν γίνει, επιτρέπουν στον χώρο να λειτουργήσει όχι μόνο ως συγκεντρωμένο Διοικητικό Κέντρο για την Δυτική Αττική, αλλά και ως Κέντρο Συνεδριών, Εκθέσεων, Ημερίδων, Εκθέσεων κα.

Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Υποδομών της Ν.Α.Δ.Α σημείωσε μεταξύ άλλων : ''Με το νέο κτίριο δημιουργούμε επομένως μια σύγχρονη υποδομή που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες διευκολύνει τον συντονισμό των Υπηρεσιών και δημιουργεί σύγχρονες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους της Ν.Α.Δ.Α'' και συνέχισε : ''Το νέο κτίριο της Ν.Α.Δ.Α. συμβολίζει το πέρασμα σε μια νέα, σύγχρονη, πιο αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας''.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Νομαρχία αναγκάζεται να στεγάσει τις υπηρεσίες της σε 14 διάσπαρτα μισθωμένα κτίρια, τα οποία στην πλειονότητά τους δεν συγκεντρώνουν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις σωστής διαβίωσης και λειτουργίας των εργαζομένων, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Το κτίριο που έχει σχεδιαστεί θα είναι λιτό, καλαίσθητο και σύγχρονο. Η αισθητική του θα υπενθυμίζει το ιστορικό βάρος της περιοχής της Ελευσίνας, όσο και την πρόσφατη ''βιομηχανική όψη'' της. Το κτίριο θα δένεται με την ιστορία της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα θα συμβολίζει τις δυναμικές προοπτικές της. Σημειώνεται ότι το νέο κτίριο θα διαθέτει επίσης βιοκλιματικό σχεδιασμό.