Σαβ, 15 Αυγ 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Μεταφορές - Νέες τεχνολογίες

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΣ.

-Θα εφαρμοστεί άμεσα αν δεν βρεθεί κοινός τόπος στην αντιδικία της ALTEC με τον ΟΤΕ
- Περιορισμένες οι επιπτώσεις λέει η Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναλάβει μόνο το 2,35% των παροχών

23/9/2008

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις τηλεπικοινωνίες χιλιάδων φορέων του δημοσίου, μεταξύ των οποίων δήμοι, νομαρχίες και περιφέρειες μετά την κατάρρευση της εταιρείας ALTEC που είχε αναλάβει την υποστήριξη του προγράμματος «Σύζευξις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα, το σύστημα ήδη υπολειτουργεί, ενώ για να μπορέσει να επανέλθει πρέπει πρώτα να προηγηθεί διαγωνισμός για την επιλογή νέας εταιρείας.
Το δίκτυο «Σύζευξις», προσφέρει υπηρεσίες φωνής, διαδικτύου, διακίνησης δεδομένων, ακόμη και τηλεδιάσκεψη.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών είναι καθησυχαστικοί, καθώς τονίζουν ότι η Altec από τους επτά τομείς του δικτύου έχει αναλάβει μόνο τον ένα και τα προβλήματα περιορίζονται σε email και τηλέφωνα. Αναφέρουν ακόμη ότι αν δεν λυθεί η αντιδικία ανάμεσα στον ΟΤΕ και στην Altec θα αναζητήσουν άμεσες λύσεις για τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία

Ειδικότερα σε ανακοίνωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας, αναφέρεται:" Στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχουν διασυνδεθεί 3.196 φορείς της Δημόσιας Διοίκησης των οποίων την δικτυακή λειτουργία έχουν αναλάβει οι εξής τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι :

ΠΑΡΟΧΟΣ ΣΥΝΟΛΟ (Φορέων) ΠΟΣΟΣΤΟ

ΟΤΕ Α.Ε. 2.943 92,08 %
FORTHNET A.E. 178 5,57 %
ALTEC TELECOMS A.E. 75 2,35 %
ΣΥΝΟΛΟ 3.196 100 %

Όσον αφορά τη σύμβαση για το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» της ALTEC TELECOMS A.E. , οι υπηρεσίες δεδομένων και εικόνας (π.χ πρόσβαση στο Internet, email, πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα κ.λπ) λειτουργούν εντός του επιπέδου και ποιότητας παροχής υπηρεσιών που προβλέπει η σχετική σύμβαση. Όσον αφορά την υπηρεσία εξωτερικής τηλεφωνίας έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένες δυσλειτουργίες που αφορούν μικρό μέρος των φορέων που εξυπηρετεί η εν λόγω Εταιρεία. Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες παρέχονται στο πλαίσιο διμερών συμβάσεων της ALTEC TELECOMS A.E. με Φορείς στην Αττική.

H ΚτΠ Α.Ε έχει ήδη δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση του συνόλου των δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί στην υπηρεσία εξωτερικής τηλεφωνίας του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ενώ ταυτόχρονα έχει σχεδιάσει μια πλήρη τεχνική εναλλακτική λύση και είναι σε θέση να την εφαρμόσει άμεσα σε περίπτωση που οι δυσλειτουργίες συνεχιστούν ή/και επιδεινωθούν, με τρόπο που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών του Δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, στους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης".