Τετ, 03 Ιουν 2020
Αρχική  > Ανάπτυξη - Μεταφορές  > Ανάπτυξη - Δημόσια έργα

Σύσκεψη για το αποχετευτικό του Θριασίου Πεδίου

31/10/2013
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου Πεδίου (ΚΕΛΘ) την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με θέμα το αποχετευτικό του Θριασίου Πεδίου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής  Σταυρούλας Δήμου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και των τριών Δήμων που πραγματοποιείται το έργο, οι Αντιδήμαρχοι Ελευσίνας κ. Λινάρδος και Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Κολοβέντζος, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΥΔΑΠ κ. Πάσσιος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και εκπρόσωποι των κατασκευαστικών εταιριών που υλοποιούν το πρωτεύον και το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ανατολικού και δυτικού τομέα Θριασίου Πεδίου.

Κατά τη σύσκεψη έγιναν αναφορές στην εξέλιξη του έργου του οποίου οι εργασίες συνεχίζονται. Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρωτεύον δίκτυο που κατασκευάζεται από την ΕΥΔΑΠ, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους με την τοποθέτηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των δύο αντλιοστασίων Ελευσίνας, όσον δε αφορά στο δευτερεύον δίκτυο, σημειώνονται καθυστερήσεις σε τμήματα του έργου στην περιοχή Ελευσίνας κυρίως λόγω της ύπαρξης αρχαιοτήτων και σε τμήματα επίσης στην περιοχή Ασπροπύργου, λόγω μη διάνοιξης οδών.
Το ΚΕΛΘ λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα.
Αναφέρθηκε ότι ήδη έχει αρχίσει η αξιοποίηση των υποδομών που έχουν κατασκευαστεί και ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός συνδέσεων στο δευτερεύον δίκτυο, απαιτείται όμως η υλοποίηση από τους Δήμους του, κατά το δυνατό, μέγιστου αριθμού συνδέσεων, με σκοπό την αύξηση της εισερχόμενης στο ΚΕΛΘ παροχής λυμάτων.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία ολοκλήρωσης των συνδέσεων από τους Δήμους και κατ’ επέκταση του έργου το συντομότερο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ως προς τη χρηματοδότησή του. Προς τούτο, όπως αναφέρθηκε, πέραν των συνδέσεων που απαιτείται να υλοποιηθούν από τους Δήμους, είναι αναγκαία και η σύνδεση όσο το δυνατό περισσότερων ιδιοκτησιών στο δίκτυο που μπορεί να επιτευχθεί με ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των δημοτών.
Για τον καλύτερο συντονισμό της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα εκ νέου σύσκεψη στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη με τη συμμετοχή των δήμων Ελευσίνας και Μάνδρας – Ειδυλλίας και των τεχνικών υπηρεσιών.