Σαβ, 22 Ιουν 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο Κουρέτας έθεσε σε αργία 6 υπαλλήλους της Περιφέρειας για χρηματισμό

24/5/2024

Σαν «βόμβα» έπεσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι η είδηση για την απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, σύμφωνα με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω χρηματισμού.


Ο ίδιος ερωτώμενος για το συγκεκριμένο ζήτημα αρκέστηκε να τονίσει πως: «Όπως ξέρετε εμείς κάνουμε τη δουλειά μας αθόρυβα όπως πρέπει να γίνεται. Κάποιοι υπάλληλοι έχουν συλληφθεί για χρηματισμό. Κινήθηκε η διαδικασία, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφεται διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία. Το μήνυμα πρέπει να δοθεί. Εδώ είμαστε για να υπηρετούμε τους πολίτες, όποιοι έχουν καταλάβει λάθος πράγματα θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως και εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον νόμο και αυτές οι πράξεις έχουν αυτή τη λογική».

Υπενθυμίζεται πως στους εν λόγω υπαλλήλους είχε επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο με παράλληλη επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων, και ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την διαπιστωτική πράξη με την οποία τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Τα παραπτώματα αυτά σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτό προσδιορίζεται από τον πειθαρχικό και ποινικό κώδικα, την απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

πη΄γη