Τρι, 16 Ιουλ 2024
Αρχική  > Περιφέρειες

Τατούλης: Έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό οι Δημόσιες Υγειονομικές Δομές της Πελοποννήσου

14/6/2024

Στην επιτακτική ανάγκη για άμεση μεταφορά αρμοδιοτήτων και αντίστοιχων πόρων που αφορούν τη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων και Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Πέτρος Τατούλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, είναι η μοναδική Περιφέρεια στην Χώρα, όπου το σύνολο των Νοσηλευτικών Μονάδων δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθημερινά και σε εικοσιτετράωρη βάση περιστατικά που απαιτούν ειδικότητες σύγχρονων ιατρικών πράξεων όπως π.χ. η επεμβατική καρδιολογία, με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές και πολύτιμος χρόνος.

 

 

Οι ελλείψεις στη στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φθάσει σε αδιέξοδο τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υγειονομικές Δομές της Πελοποννήσου.

 

 

Σε ό,τι αφορά την προσχεδιασμένη και την προσυμφωνημένη κοινή πρόταση του κ. Πτωχού και του κ. Κουτσούλη, που ως πρωταρχικό θέμα και κύριο αίτημα είχε την συνάντηση τους με τον Υπουργό Υγείας και τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν εμπιστευόμαστε ότι μπορεί να δώσει λύση στα θέματα Υγείας μια Κυβέρνηση που οδήγησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) σε κατάρρευση.

Ζητάμε άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και των αντίστοιχων πόρων του τομέα Υγείας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου η Περιφέρεια να έχει την ευθύνη και να λογοδοτεί στους πολίτες.

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι μόνο με αυτές τις πολιτικές αποφάσεις ερχόμαστε πιο κοντά στην Ευρώπη και όχι διαλύοντας το Ε.Σ.Υ.!

Οι πρωτοβουλίες και οι διεκδικήσεις αυτές βέβαια λαμβάνονται από Περιφερειάρχες που διαθέτουν ισχυρό πολιτικό προφίλ και αντλούν τη δύναμη τους από τους πολίτες και όχι από τους κομματικούς τους «πατερούληδες» που τους υποχρεώνουν να λειτουργούν ως υπάλληλοι, εκτελώντας τις εντολές τους».

 

 

Τέλος ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» τόνισε ότι για την Δημόσια Υγεία απαιτούνται τολμηρές και ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις, με μοναδικό στόχο την δυνατότητα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως οικονομικής και κοινωνικής τάξης, να έχουν ίση μεταχείριση στις Δημόσιες Δομές, με ποιοτικές και αναβαθμισμένες υγειονομικές παροχές.