Τετ, 28 Φεβ 2024
Αρχική  > Προσλήψεις - Εργασιακά

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: Η ομπρέλα της δημοτικής αρχής ήταν τελικά κλειστή

18/10/2022
Στις 4 Οκτωβρίου, στην προτελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπακογιάννης εισηγήθηκε την αποδοχή της αγωγής 302 εργαζομένων με συμβάσεις Covid-19, όπως άλλωστε επέβαλαν προηγούμενες αποφάσεις του οργάνου που αναγνώριζαν την αναγκαιότητα της παραμονής αυτών και άλλων κατηγοριών συμβασιούχων στην εργασία. Στην υπενθύμιση από την αντιπολίτευση ότι ανάλογη μεταχείριση θα πρέπει να έχουν και άλλες ομάδες με αντίστοιχες διεκδικήσεις και εργασιακές εκκρεμότητες, οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας συναίνεσαν, μιλώντας μάλιστα για «βαθιά αξιακή απόφαση-ομπρέλα».
Όπως έμελλε να αποδειχτεί, η αξιακή αφύπνιση της δημοτικής αρχής είχε πολύ σύντομη διάρκεια. Δύο ομάδες εργαζομένων του Δήμου που ζήτησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου, με δικαστήρια στις 21/10, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι η συζήτηση της υπόθεσής τους ήταν επιβεβλημένη, αφού τη ζητούσε επαρκής αριθμός δημοτικών συμβούλων. 16 εργαζόμενοι συμβασιούχοι της πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ και 29 εργαζόμενοι, διορισμένοι με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 και εργαζόμενοι με προσωρινή διαταγή από το 2019, δεν χώρεσαν λοιπόν στην αξιακή ομπρέλα του κ. Μπακογιάννη, παρά το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει σε πρόσφατες αποφάσεις του ότι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών.
Δύο εβδομάδες πριν, ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε στο δημοτικό συμβούλιο, σε σχεδόν πανηγυρικούς τόνους, για «πολιτική απόφαση, για όλους και για όλες», μια απόφαση για «όλες τις κατηγορίες», όπως συμπλήρωνε και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Χθες κατέβαλε αγωνιώδεις προσπάθειες να μας πείσει ότι είχαμε ακούσει λάθος και επέλεξε να «κρεμάσει» εργαζόμενους του Δήμου που σε λίγες μέρες διεκδικούν την εργασία τους στις δικαστικές αίθουσες.
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το παρασκήνιο της αξιακής κατηφόρας της δημοτικής αρχής. Η Ανοιχτή Πόλη θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα εργαζόμενων που έχουν προσφέρει και που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.