Πεμ, 20 Ιουν 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Ανδρέας Ευθυμίου στο airetos.gr: Στις 8 Οκτωβρίου ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για το αύριο της πόλης

29/9/2023

*Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου

 

 

«Κρατάμε τον λόγο μας απέναντι στον πολίτη  και με έργο ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε με την κοινωνία, σταθερά προσανατολισμένοι στις ανάγκες των πολλών και  στο συμφέρον  της πόλης» τονίζει στη συνέντευξη του στο airetos.gr ο δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. «Γι αυτό ζητάμε στις 8 Οκτωβρίου, μία ψήφο εμπιστοσύνης για το αύριο της πόλης».

Ο Ανδρέας Ευθυμίου  αναφέρει ότι  νοιώθει σαν να είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί τον δήμο και  τονίζει ότι ο σημαντικότερος λόγος που θέτει ξανά υποψηφιότητα, «είναι η αγάπη για τον τόπο,  η  χαρά της δημιουργίας και η συνέχεια ενός οράματος για ένα Δήμο ακόμη πιο σύγχρονο, πιο δημιουργικό και πιο ανθρώπινο για τους συμπολίτες και την πόλη μας».

 

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ανδρέα Ευθυμίου στο airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Για ακόμη μια φορά στη Διεκδίκηση για μια νέα θητεία στη Δημαρχία Μοσχάτου- Ταύρου. Τι σημαίνει αυτό; Αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο, πείσμα για τη νίκη ή κάτι άλλο;

Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας. Πράγματι διεκδικώ μία νέα θητεία. Πιστέψτε με,  νοιώθω σαν να είναι η πρώτη φορά, η πρώτη θητεία που διεκδικώ με βάση τις αρχές και τις  αξίες  μου. Όχι, δεν είναι κάποιο πείσμα. Είναι η αγάπη για τον τόπο,  η  χαρά της δημιουργίας και η συνέχεια ενός οράματος για ένα Δήμο ακόμη πιο σύγχρονο, πιο δημιουργικό και πιο ανθρώπινο για τους συμπολίτες και την πόλη μας.

 

Υπάρχουν πράγματα που πετύχατε ως Δήμαρχος για τα οποία είστε περήφανος και άλλα τα οποία θα κάνατε αλλιώς. Αν ναι, ποια είναι αυτά;

 

Θα αναφερθώ σε τρεις σημαντικούς σταθμούς αυτών των δεκατριών χρόνων. Η πρώτη περίοδος ήταν η πιο δύσκολη καθώς  η τοπική αυτοδιοίκηση δοκιμάστηκε όσο ποτέ άλλοτε με την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Δήμος μας βρέθηκε μπροστά στην πρόκληση της συνένωσης και της οικονομικής επιβίωσης και ταυτόχρονα υποχρεωμένος να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή στέκοντας  δίπλα στην δύσκολη καθημερινότητα του κάθε δημότη. Όμως, τα καταφέραμε και νοιώθω υπερήφανος που  σταθήκαμε όρθιοι, που είμαστε δίπλα σε όσους δοκιμάζονταν και θέσαμε  τις βάσεις για ένα σύγχρονο δήμο, μια ανθρώπινη πόλη.

 

Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίζεται από ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα: κερδίσαμε το στοίχημα της συνένωσης των δύο πρώην Δήμων με τη διαμόρφωση ενός κοινού αισθήματος, μίας κοινής τοπικής συνείδησης συγκροτώντας μία νέα ταυτότητα. Η τρίτη περίοδος αφορούσε τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Ευτυχώς η κρίση της πανδημίας μας βρήκε καλά θωρακισμένους και πανέτοιμους να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση που ξαφνικά προέκυψε. Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την τοπική κοινωνία και να ανταποκριθούμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις αυξημένες .

Ο Δήμος μας συνιστά ένα ισχυρό και αξιόπιστο οργανισμό με σύγχρονη διοίκηση, με αποτελεσματική και διάφανη διαχείριση και συνεχώς ενδυναμώνεται σε όλα τα πεδία:  της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής,  της παιδείας και της εκπαιδευτικής λειτουργίας, της αθλητικής και της πολιτιστικής ανάπτυξης. Φυσικά και δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε  όλα όσα θέλουμε.  Σημασία έχει η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος  ανεξάρτητα από κάποιες αντικειμενικές  καθυστερήσεις. Αυτή την περίοδο τρέχουν σημαντικά  προγράμματα μεγάλης αξίας  σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά, θα ήθελα να αναφερθώ στο ψηφιακό μετασχηματισμό όπου έχουμε προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

 

Τι είναι τελικά η μάχη στους Δήμους; Ευκαιρία να εκφρασθούν οι τοπικές κοινωνίες ή μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων.

 

Σίγουρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές εκφράζονται οι τοπικές κοινωνίες. Θεωρώ οι περισσότεροι Δήμοι  αποφεύγουν να ταυτιστούν με κάποιο κόμμα. Εξαίρεση αποτελούν οι μεγάλες πόλεις  και οι  περιφέρειες.  Πρέπει να σημειώσω, με την ευκαιρία αυτή που μου δίνετε, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται αυτά τα χρόνια καθώς έχει απωλέσει  ένα μεγάλο μέρος της αυτονομίας της από το Κράτος. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, είναι αρνητικό καθώς οι Δήμοι δυσκολεύονται να ασκήσουν μία ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική  στρατηγική προς το συμφέρον των πολιτών και της πόλης.  

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Αλληλεγγύη,  αίσθημα ευθύνης, αξίες, κύρος και αξιοπιστία του έργου.

 

Γιατί Ευθυμίου; Γιατί να σας στηρίξουν; Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν-ένα και σε όλους μαζί τους πολίτες του δήμου μας;

 

Οι δημότες με εμπιστεύονται  και έχει πλέον εμπεδωθεί μία αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι δημότες εμπιστεύονται έναν άνθρωπο που έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά δεν έχει καμία κομματική εξάρτηση  και  δεν προσβλέπει  σε καμία άλλη θέση παρά μόνο διεκδικεί το συμφέρον του Δήμου και αγωνίζεται για την πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης. 

Κρατάμε τον λόγο μας απέναντι στον πολίτη  και με έργο ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε με την κοινωνία, σταθερά προσανατολισμένοι στις ανάγκες των πολλών και  στο συμφέρον  της πόλης. Γι αυτό ζητάμε στις 8 Οκτωβρίου, μία ψήφο εμπιστοσύνης για το αύριο της πόλης.