Δευ, 23 Νοε 2020
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Υπ. Ανάπτυξης: Πρώτα θα ανοίξουν καταστήματα παιχνιδιών και χριστουγεννιάτικων ειδών

22/11/2020
 Με αυστηρά μέτρα προστασίας και με προτεραιότητα στα καταστήματα που διακινούν τα εποχικά είδη θα γίνει η επανέναρξη λειτουργίας του εμπορίου σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε και την εφαρμογή του μέτρου της παραλαβής των προϊόντων από τα καταστήματα κατόπιν παραγγελίας.

 

 

«Αγωνία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δώσουμε προτεραιότητα σε εκείνους του κλάδους της οικονομίας που λόγω εποχικότητας βλάπτονται πολύ περισσότερο όπως είναι αυτοί που πουλάνε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και παιχνίδια. Tο λεγόμενο click away δηλαδή το να στέλνεις μήνυμα να έχεις την παραγγελία σου έτοιμη και να πηγαίνεις να την παραλαμβάνεις από το κατάστημα και να φεύγεις χωρίς να μπαίνεις μέσα και να έχεις επαφή, είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση», ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, είπε πως η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αξιολογείται καθημερινά και  πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: https://www.ert.gr