Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Το βήμα του Αιρετού

Χρήστος Αηδόνης στο airetos.gr: Οι πολίτες Πρωταγωνιστές στον Δήμο Παλλήνης

4/12/2023

«Στη νέα πενταετία, οι πολίτες θα είναι οι Πρωταγωνιστές στον Δήμο Παλλήνης και όχι η Δημοτική Αρχή ή ο Δήμαρχος», σημειώνει στη συνέντευξη του στο airetos.gr,  ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης. «Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, σε αυτή του φωτός, της διαφάνειας και της συνεχούς διαβούλευσης με τους πολίτες, των έργων και της ανάπτυξης σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Και στην Ανθούσα και στον Γέρακα και στην Κάντζα και στην Παλλήνη».

Ο δήμαρχος Παλλήνης σημειώνει ότι η πρώτη πρώτη προτεραιότητα, είναι να γίνει απογραφή και λεπτομερής καταγραφή αναγκών σε όλο τον Δήμο.

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Χρήστου Αηδόνη  σ το airetos.gr και τον Νικο Βοσδογάνη

 

 

Γιατί  πιστεύετε ότι σας στήριξαν οι δημότες σας ; Τι περιμένουν από εσάς;

 

Οι συνδημότες μας αποφάσισαν να Αλλάξουν Σελίδα στον Δήμο Παλλήνης. Αποφάσισαν αλλαγή νοοτροπίας και μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, για να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμά μας που βασίζεται στο τρίπτυχο: Σύνθεση – Δημιουργία – Ανάπτυξη.

Μας περιμένει σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε όλες τις χαμένες ευκαιρίες. Αποτελεί ωστόσο προσωπική μου δέσμευση, ο Δήμος Παλλήνης, μέσα στην επόμενη πενταετία να κάνει άλματα σε όλους τους τομείς.

 

 Τι θα θέλατε να πείτε σε έναν - έναν και σε όλους μαζί στους πολίτες του δήμου σας;

 

Θα τους έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν να γίνω ο Δήμαρχός τους. Και θα τους έλεγα επίσης ότι στη νέα πενταετία, εκείνοι θα είναι οι Πρωταγωνιστές στον Δήμο Παλλήνης και όχι η Δημοτική Αρχή ή ο Δήμαρχος. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, σε αυτή του φωτός, της διαφάνειας και της συνεχούς διαβούλευσης με τους πολίτες, των έργων και της ανάπτυξης σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Και στην Ανθούσα και στον Γέρακα και στην Κάντζα και στην Παλλήνη.

 

 Υπάρχουν πράγματα που αποτελούν για εσάς άμεσες προτεραιότητες, ένα πρόγραμμα 100 ημερών;

 

Η πρώτη προτεραιότητα, όπως έχω προεκλογικά πει, είναι να γίνει απογραφή και λεπτομερής καταγραφή αναγκών σε όλο τον Δήμο. Θα ζητήσω από όλους τους δημότες να μας επικοινωνήσουν κάθε πρόβλημα που εντοπίζουν και  στο τέλος θα γνωρίζουν άπαντες την πλήρη εικόνα του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί «Γραμμή Δημότη» και «Γραφείο Δημότη» -που θα εγκατασταθεί στην Παλλήνη-με στόχο την προτεραιοποίηση και αντιμετώπιση κάθε ζητήματος, στρεβλότητας, αδυναμίας.

Επίσης, θεωρώ επιβεβλημένη την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που θα έχει ψηφισθεί αφού αναλάβουμε, ώστε να αρχίσουμε να υλοποιούμε το δικό μας Πρόγραμμα, για το οποίο και αναδειχθήκαμε νέα Δημοτική Αρχή.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσω όλες τις απαραίτητες θεσμικές συναντήσεις προκειμένου να επιταχυνθούν ή να μπουν σε νέα τροχιά τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν για δεκαετίες.

 

Ποια είναι τα πολιτικά  συμπεράσματα από τη  μάχη στους Δήμους; Εκφράστηκαν  οι τοπικές κοινωνίες ή ήταν μια ακόμη αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων;

 

Οι τοπικές κοινωνίες εκφράστηκαν και απέδειξαν ότι ψήφισαν κυρίως με αυτοδιοικητικά κριτήρια, με βάση το κοινό αίτημα για αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους. Τα αποτελέσματα άλλωστε, σε πολλές περιοχές της χώρας, δείχνουν ότι οι πολίτες επέλεξαν συνδυασμούς και επικεφαλής που κατάφεραν να συνθέσουν δυνάμεις και όχι να διχάσουν. Αυτό έγινε και στον Δήμο Παλλήνης. Οι 153 μαχητές, όπως αποκαλώ τους συνοδοιπόρους εκλεκτούς ανθρώπους που συνταχθήκαμε στον κοινό μας σκοπό, προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ή και από κανέναν. Γίναμε μια γροθιά για να αλλάξουμε νοοτροπία στον τόπο που αγαπούμε. Τον Δήμο Παλλήνης.

 

Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

 

Ανάπτυξη – Ανάπτυξη – Ανάπτυξη – Ανάπτυξη - Ανάπτυξη