Παρ, 23 Φεβ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Τώρα τρέχουν να δουν τον Κουρέτα …

17/10/2023

Τρέχει και δεν φτάνει τώρα η Κυβέρνηση μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις υπουργών, με τις οποίες απείλησαν ουσιαστικά τους ψηφοφόρους ότι δεν θα έρθουν κονδύλια στον τόπο τους εάν δεν ψηφίσουν τους περιφερειάρχες και δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας.

 

Η τακτική αυτή όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά είχε εντελώς αντίθετα αποτελέσματα με συνέπεια η Νέα Δημοκρατία να υποστεί μια σημαντική πολιτική ήττα στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συναντάται σήμερα στις  16.30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, δυόμιση μήνες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.   Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός θέλει να τονίσει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση του θα συνεργαστούν με όλους τους νεοεκλεγμένους αυτοδιοικητικούς, ανεξάρτητα της κομματικής τους προέλευσης. Αύριο θα συναντηθεί με τον κ.Κουρέτα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στον Β’ γύρο

 

Για την «ιστορία» θυμίζουμε ότι ο κ. Αυγενάκης δήλωσε σε σχέση με τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς αγρότες του θεσσαλικού κάμπου: «Δεδομένων των εκλογών της Κυριακής, το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που μόλις εξαγγείλαμε». 

 

Την ίδια στιγμή και ο Υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.          

Αποτέλεσμα; Ο κ. Ρούσσος εκλέχτηκε στον Β΄ γύρο με 60% …

 

Διαβάστε τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

 

«Ο κύριος Ρούσσος εκτός από τις γραφικότητες που έχει κάνει και τις διατηρεί, να έχει τη σημαία της Παλαιστίνης έξω από το δημαρχείο λες και κάνει εξωτερική πολιτική ο δήμαρχος, σφάζουν και καίνε μωρά στο Ισραήλ κι αυτός έχει την σημαία έξω από το δημαρχείο, το λέω για να καταλάβει ο κόσμος του Χαλανδρίου τι ψήφισε. Κάνουμε παρέλαση για 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου και βάζει αντάρτικα τραγούδια. Αυτά είναι γραφικότητες. Πάω στο μείζον θέμα, λόγω ιδεολογίας δεν μιλάει με κανέναν. Δεν έχει έρθει να πάρει ένα ΕΣΠΑ, δεν έχει έρθει να πάρει ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ένα έργο. Απλώς κρατάει τον δήμο όπως ήταν»

 

Και ακόμη:

«Είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή»

 

Σε μια προσπάθεια δε να διορθώσει τα πράγματα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τα έκανε ακόμη χειρότερα δηλώνοντας :

 

«Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι αλλά όταν βλέπω δήμαρχο να υπερασπίζεται την Παλαιστίνη μετά από όσα έγιναν, ή υπάρχουν άνθρωποι που τις ιδεοληψίες τους τις βάζουν μπροστά από την ανάπτυξη των πολιτών, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα χρήματα που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση για το σύνολο των πολιτών και των δημάρχων χωρίς προφανώς να υπάρχει κανόνας  το που ανήκουν οι δήμαρχοι και ούτε μπορεί να υπάρξει νομοθετικά, σίγουρα θεωρώ ότι αυτοί που έχουν φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πιο κοντά στο χώρο μας μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματα»