Πεμ, 25 Ιουλ 2024
Αρχική  > Πολιτική - Οικονομία - Διεθνή

Τα μέτρα στη λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών έως 15 Φεβρουαρίου

8/2/2021

Με ακόμα μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, 120 σελίδων, καθορίστηκαν τα μέτρα που ισχύουν στη Χώρα, μεταξύ άλλων και στη λειτουργία των Υπηρεσιών Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, « για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00. »

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μεγάλη καθυστέρηση, μετά την υποτιθέμενη έναρξη ισχύος των μέτρων.  

Συγκεκριμένα το ΦΕΚ Β’ 454 κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου (ημερομηνία ηλεκτρονικής υπογραφής 6/2 στις 19:26), αναγράφοντας ως δήθεν ημερομηνία του Φ.Ε.Κ. « 5 Φεβρουαρίου ».

 

Ειδικά για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα μέτρα περιλαμβάνονται στο σημείο 2 του Πίνακα της Απόφασης.  Όπως όλα τα μέτρα της ΚΥΑ, διακρίνονται σε 4 κατηγορίες, όσες και τα επίπεδα στα οποία χώρισαν τη Χώρα και συγκεκριμένα 1) επίπεδο «επιτήρησης», 2) επίπεδο «αυξημένου κινδύνου», 3) επίπεδο «πολύ αυξημένου κινδύνου», 4) επίπεδο «μητροπολιτικών περιοχών».

Ο AIRETOS σύγκρινε τα μέτρα για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στα 4 επίπεδα και είναι ακριβώς ίδια μεταξύ τους, ισχύουν δηλαδή τα ίδια σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης, τα συγκρίναμε με όσα ίσχυαν στην προηγούμενη ΚΥΑ, και πάλι βγήκαν ίδια.

Με άλλα λόγια, απλά έδωσαν πάλι παράταση σε ό,τι ίσχυε.

Αναμένεται, και αυτή τη εβδομάδα, η 31η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για να πει και αυτή, όπως κάθε φορά, τα ίδια.

 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την ΚΥΑ: